ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όχι» της κυβέρνησης σε διάλογο με τους αγρότες από μηδενική βάση

Την πρόταση προς τους αγρότες «για εξαντλητικό διάλογο όχι όμως από μηδενική βάση» επανέλαβε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, καλώντας τους να απομονώσουν εκείνους «που προσπαθούν να αξιοποιήσουν τις κινητοποιήσεις για πολιτικούς αποκλειστικά λόγους».

 

«Αυτοί που τους αγκαλιάζουν είναι αυτοί που κάποτε τους λοιδορούσαν. Πολύ σύντομα οι αγρότες θα καταλάβουν ποιοι θέλουν τις βέλτιστες λύσεις και ποιοι παίζουν ύποπτα παιχνίδια στην πλάτη τους», είπε χαρακτηριστικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών.

Ακόμη, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι οι αγρότες δεν γίνεται να αδιαφορούν για την οικονομική κατάσταση της χώρας και ούτε για τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες.

Αναφερόμενη στην πορεία των διαπραγματεύσεων η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε: «Σταθερή μας θέση είναι ότι η όλη διαδικασία της αξιολόγησης οφείλει να ολοκληρωθεί σε συντομότατο χρονικό διάστημα διότι, ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ευρώπη έχουν χρόνο για χάσιμο. Οι όποιες διαφορές πρέπει και μπορούν να γεφυρωθούν, η μπάλα, πλέον, είναι στο γήπεδο των θεσμών, που οφείλουν να έχουν εποικοδομητική στάση» ανέφερε.

Για το ασφαλιστικό, ανέφερε ότι ο αρμόδιος υπουργός τήρησε την δέσμευσή του για βελτιωτική πρόταση προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ η πρόταση της κυβέρνησης για εξαντλητικό διάλογο βρίσκεται στο τραπέζι.

«Στόχος μας είναι οι βέλτιστες λύσεις και αυτός πρέπει να είναι και ο στόχος του αγροτικού κόσμου, που πρέπει να απομονώσει αυτούς που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον αγώνα τους, είπε και κατέληξε πως «κάποιοι παίζουν πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη τους».

Για τις τηλεοπτικές άδειες, ζήτησε τη συναίνεση της αντιπολίτευσης. Όπως είπε, σήμερα συνεδριάζει ξανά η διάσκεψη για τον ορισμό των μελών του ΕΣΡ και «η συναίνεση για να προχωρήσει η διαδικασία και να στελεχωθεί η ανεξάρτητη αρχή είναι υποχρέωση των κομμάτων. Ειδικά η ΝΔ πρέπει να σταματήσει να προβάλει δικαιολογίες», ανέφερε και προειδοποίησε πως αν αυτό δεν γίνει, η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή παρά να προχωρήσει με κάθε νόμιμο διαθέσιμο τρόπο.

Όσoν αφορά στα Ηot Spots «η Ελλάδα θα είναι έτοιμη στις 18 Φεβρουαρίου, αλλά πρέπει και η Ευρώπη και η Τουρκία να είναι συνεπείς» είπε συμπληρώνοντας ότι ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ για να τον ενημερώσει για το ταξίδι της στην Άγκυρα.

Υπογράμμισε δε ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συνομιλία αυτή, έκανε σαφές ότι οποιαδήποτε εμπλοκή του ΝΑΤΟ θα αφορά αποκλειστικά τα τουρκικά χωρικά ύδατα και ότι δεν τέθηκε ζήτημα κοινών περιπολιών.

«Καμία πιθανότητα να πάμε σε εκλογές»
Για ακόμη μία φορά η κ. Γεροβασίλη απέρριψε τα περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να περάσουμε σε εκλογές», δήλωσε, ζητώντας να σταματήσουν αυτά τα σενάρια, γιατί, όπως είπε, «δεν βοηθούν τη χώρα».

Κληθείσα να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου που άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών, υποστήριξε ότι δεν άνοιξε ο κ. Καμμένος την εκλογολογία. «Ο κ. Καμμένος δεν είπε θα γίνουν εκλογές. Είπε ότι η κυβέρνηση έχει εντολή τετραετίας. Απάντησε σε ένα υποθετικό σενάριο» συμπλήρωσε.