ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οι πολίτες θέλουν μαχητές δοκιμασμένους στα δύσκολα» δηλώνει ο Νίκος Χαρδαλιάς

Δύο εβδομάδες υπολείπονται για τις Περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. «Οι πολίτες απαιτούν λύσεις, βαρέθηκαν τις αναλύσεις», επισημαίνει ο Νίκος Χαρδαλιάς, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.

Αντίστροφη μέτρηση για τις Περιφερειακές εκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής (08.10.2023) και οι υποψήφιοι εντείνουν τη δραστηριότητά τους. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι οι πολίτες «απαιτούν να τους πούμε με σοβαρότητα και ευθύνη τι πρόκειται να γίνει, πώς θα γίνει, πώς θα χρηματοδοτηθεί και πότε θα παραδοθεί».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι «δεν θέλουν μεγάλα λόγια, αλλά συγκεκριμένες ρεαλιστικές προτάσεις που παράγουν απτό αποτέλεσμα. Απαιτούν λύσεις, βαρέθηκαν τις αναλύσεις» και πρόσθεσε:

«Οι πολίτες θέλουν ανθρώπους δοκιμασμένους στα δύσκολα, μαχητές απέναντι σε απρόσμενες αντιξοότητες, παρόντες στα πεδία των προκλήσεων. Απαιτούν να τους πούμε με σοβαρότητα και ευθύνη τι πρόκειται να γίνει, πώς θα γίνει, πώς θα χρηματοδοτηθεί και πότε θα παραδοθεί, με συγκροτημένο πρόγραμμα και συγκεκριμένο οδικό χάρτη».

Ο ίδιος δηλώνει γνώστης του τρόπου λειτουργίας του τρίπτυχου κοινωνία-αυτοδιοίκηση -κράτος και αναφερόμενος στην εμπειρία που απέκτησε υπηρετώντας τα κοινά, τόσο ως δήμαρχος και περιφερειακός σύμβουλος όσο και ως μέλος της κυβέρνησης τονίζει:

«Ξέρω τα προβλήματα της κοινωνίας, ξέρω πώς λειτουργεί η Αυτοδιοίκηση, αλλά και πώς λειτουργεί το κράτος. Γνωρίζω ταυτόχρονα ότι οι νέοι καιροί, οι αυξημένες και πιεστικές ανάγκες του σήμερα, απαιτούν γνώση, εμπειρία, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα, πάθος για δουλειά και συγκροτημένο πρόγραμμα. Απαιτούν συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών, αλλά και διαρκή παρουσία στις 66 γειτονιές της Αττικής, δίπλα στους πολίτες, απέναντι στα προβλήματά τους. Εκεί θα είμαστε, εκεί θα μας βρίσκουν και όχι σε κλειστά γραφεία. Θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα που διεκδικούμε».

Νίκος Χαρδαλιάς: «Πρώτη προτεραιότητα η φροντίδα για τον πολίτη»

Αναφορικά με τις προτεραιότητες που θα θέσει εφόσον εκλεγεί περιφερειάρχης Αττικής, με τον συνδυασμό «Αττική μπροστά» επισημαίνει την άμεση και αποτελεσματική θωράκιση της περιφέρειας απέναντι στα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα και το σχέδιό του για μια Αττική πιο κοινωνική, πιο ανθρώπινη, πιο ασφαλή, πιο πράσινη, πιο παραγωγική, υπογραμμίζοντας ότι:

«Θέτουμε σε πρώτη προτεραιότητα τη φροντίδα για τον πολίτη, την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων και τη βελτίωση της καθημερινότητάς του. Θέλουμε μια περιφέρεια που θα αφήσει στο παρελθόν, μέσα σε τρία χρόνια, το πρόβλημα των σκουπιδιών, θα ενισχύσει το πράσινο, θα δημιουργήσει νέες υποδομές αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων και θα προστατεύει τις θάλασσές μας από τη ρύπανση. Θα αναπτύξει στοχευμένες δράσεις για το κυκλοφοριακό και την οδική ασφάλεια, την αναβάθμιση των κοινωνικών δομών, την κατασκευή σύγχρονων, νέων σχολικών υποδομών και την αναβάθμιση υφιστάμενων, την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας της Αττικής με σύγχρονο εξοπλισμό, όπως και τον εξοπλισμό του ΕΚΑΒ με νέα ασθενοφόρα και κινητές μονάδες».