ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι πρώτες οδηγίες του Μητσοτάκη στους τομεάρχες

«Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας μετά τη σαρωτική νίκη επί του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

«Κατορθώσαμε και να περιθωριοποιήσουμε την Ακροδεξιά και να διευρύνουμε την απήχησή μας προς το κέντρο» τόνισε κάνοντας έναν απολογισμό.

«Έχουμε ήδη εκλέξει από την πρώτη Κυριακή 5 περιφερειάρχες και μπορούμε κάλλιστα να κερδίσουμε 12 περιφέρειες από τις 13» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τη στήριξη όλων των βουλευτών, κυρίως στις περιφέρειες που στον Β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα έχουν απέναντί τους υποψηφίους άλλων κομμάτων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην διεκδίκηση της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε επίσης ότι θεωρεί μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι, από την ανάλυση των exit polls, προκύπτει ότι η ΝΔ προηγείται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, δίνοντας έμφαση στην ομάδα 17-24, κάτι που αποδεικνύει ότι το κόμμα έχει μέλλον και δεν απευθύνεται μόνο στις μεγαλύτερες ηλικίες, όπως του καταλογίζουν οι αντίπαλοι του.

Τόνισε ακόμη ως πολύ ενθαρρυντικό ότι η ΝΔ προηγείται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, νοικοκυρές.

Αναφερόμενος σε ερωτήσεις που δέχονται ήδη τα στελέχη της ΝΔ για την αυτοδυναμία ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Δεν θέλω να βάζετε ποσοτικούς στόχους. Μένουμε σε αυτό που έχουμε πει. Οτι, ακόμα και αν έχουμε αυτοδυναμία, θα επιδιώξουμε τις ευρύτερες δυνατές κοινοβουλευτικές και πολιτικές συναινέσεις».

«Το διακύβευμα των εθνικών εκλογών θα το προσδιορίσω ο ίδιος, με μια τοποθέτησή μου εντός της εβδομάδας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα μπούμε στον πειρασμό της παροχολογίας, δεν θα πλειοδοτήσουμε σε υποσχέσεις, δεν θα αλλάξουμε στρατηγική. Θα παραμείνουμε υπεύθυνοι και ειλικρινείς απέναντι στους πολίτες για όσα έχουμε υποσχεθεί και μπορούμε να υλοποιήσουμε διότι γι αυτό ακριβώς μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Και το αμέσως επόμενο διάστημα θα επιχειρήσουμε να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες για το σχέδιο μας, μιας φωτεινής Ελλάδας» σημείωσε.

«Οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν όχι μόνο για τις βασικές μας δεσμεύσεις, τη μείωση φόρων, τη δημιουργία νέων και καλών δουλειών και την ασφάλεια για όλους, αλλά και για ένα άλλο ήθος και ύφος διακυβέρνησης» υπογράμμισε.