ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι σχεδιασμοί του Πέτρου Κόκκαλη για την κλιματική αλλαγή

Στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στην επίτευξη των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών ώστε να υπάρξει μια αξιοπρεπής ζωή για όλους τους κατοίκους του πλανήτη, θα εστιάσει τις δράσεις του ο νέος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης, σε εθνική και ευρωπαϊκή κλίμακα αλλά και στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Παρασκευή (20.09.2019) Ημέρα Παγκόσμιας Δράσης για το Κλίμα, και ενώ διαρκούσε η μαθητική διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας, ανέφερε ότι θα αξιοποιήσει τα χρηματοδοτικά εργαλεία που προσφέρει ο νέος επταετής προϋπολογισμός της ΕΕ, για τη χρηματοδότηση κλιματικών δράσεων, καθώς και την τεχνογνωσία που είχε ως αντιδήμαρχος Πειραιά, για καλύτερη απορρόφηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων προς όφελος της ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.

Ως μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα μεταβεί την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη και θα είναι ο μόνος Έλληνας που θα εκπροσωπήσει το ΕΚ, προκειμένου να μετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Κλιματική Δράση, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ως βασικό εργαλείο στην υπηρεσία της επίτευξης των Παγκόσμιων Στόχων που ψηφίστηκαν το 2015 με ορίζοντα το 2030, ο κ. Κόκκαλης θα αξιοποιήσει την κίνηση πολιτών «Κόσμος» της οποίας ηγείται και σκοπός της οποίας είναι ακριβώς η διάδοση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τους στόχους αυτούς.

Σχεδιάζει τη δημιουργία δεκαεπτά ομάδων από τον «Κόσμο», καθεμία από τις οποίες θα επεξεργαστεί έναν στόχο, προκειμένου ως το 2021, όπως λέει, να έχουμε προτάσεις για τη χώρα μας και για τους 17 στόχους και το 2030 να είμαστε, γιατί όχι, πρωτοπόροι.

Προβλέπεται για τη σύστασή τους, ένας εκπρόσωπος ανά περιφέρεια – 2 από Αθήνα, 1 από Θεσσαλονίκη και 1 από τη διασπορά – ενώ θα εκπροσωπείται επίσης η ακαδημαϊκή κοινότητα, ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας και οι ΜΚΟ. «Οι συμμετοχές όπως φαίνεται και από την ιστοσελίδα μας kosmos.gr είναι ήδη πολλές», είπε και ευχαρίστησε για την υψηλή συμμετοχή.