ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου στον ΑΝΤ1: Υπάρχουν νέα ευρήματα για την υπόθεση της Αρτέμιδας

Για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, την υπόθεση της εξαπλής δολοφονίας στην Αρτέμιδα αλλά και την Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ στην υπόθεση των Κροατών χούλιγκαν μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου στον Νίκο Χατζηνικολάου και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Για την μικρή και μεσαία εγκληματικότητα στις μεγάλες πόλεις ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παραδέχθηκε ότι «πρέπει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί». Όπως εξήγησε σε έναν μήνα 1.500 αστυνομικοί από τη φύλαξη στόχων θα βγουν για περιπολίες στον δρόμο, με βάση την εξαγγελία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ.

«(σ.σ. Θα έχουμε) τους πρώτους 1.500 σε λιγότερο από έναν μήνα, ακριβώς για υπηρεσίες αιχμής, στην ΔΙΑΣ, στην Άμεση Δράση, στα Αστυνομικά Τμήματα με έναν τρόπο και αναδιάταξης του δυναμικού έτσι ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί εκεί που έχουμε εντοπίσει παραβατικές εστίες», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου.

Και συνέχισε: «Αυτό θα βοηθήσει και θα βοηθήσει πολύ. Σας το εγγυώμαι ότι θα μείνουν. Δεν πρόκειται να γίνει κάτι για να υλοποιηθεί μία εξαγγελία και να φύγουν. Θα μείνουν γιατί αυτή είναι η ανάγκη τώρα. Η προτεραιότητα είναι να είναι στο πεδίο, εκεί που επιχειρησιακά η αστυνομία θεωρεί ότι αυτή την ώρα πάσχουμε και πρέπει να ενισχυθούμε. Και πάσχουμε σε ανθρώπινο δυναμικό στο πεδίο».

Επιπλέον ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι η αστυνομία «δεν μπορεί να είναι 24 ώρες παντού» γι’ αυτό ετοιμάζεται σχέδιο για την αύξηση των εποπτικών μέσων. «Χρειαζόμαστε περισσότερη αστυνομία. Χρειαζόμαστε, όμως, τεχνολογία και κάμερες που θα διευκολύνουν και την δουλειά της αστυνομίας και θα μας κάνουν πιο αποτελεσματικούς στην αντιμετώπιση του εγκλήματος», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου.

Παράλληλα είπε ότι η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει στην σύλληψη ενός υπόπτου στην υπόθεση της εξαπλής δολοφονίας στην Λούτσα. «Έχω να σας πω ότι προχωρούν οι έρευνες με πολύ γοργούς ρυθμούς. Προστίθενται συνεχώς και νέα ευρήματα. Και μάλιστα τις τελευταίες 48 ώρες υπάρχουν σοβαρά ευρήματα από τις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ και γίνεται ανάλυση των δειγμάτων και των τηλεφώνων που φτάνουν στα χέρια μας. Είναι μία υπόθεση αρκετά σοβαρή. Μία υπόθεση που έχει πολλά επεισόδια και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Ήδη κρατάμε στα χέρια μας έναν πολύ σοβαρό ύποπτο για συμμετοχή σε αυτή την υπόθεση. Τον οποίο συλλάβαμε στο αεροδρόμιο ενώ πήγαινε να διαφύγει. Έχουμε και άλλα ευρήματα. Θα γίνει εξιχνίαση της υπόθεσης όπως απαιτεί η σοβαρότητα της και όλα τα πρωτόκολλα», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Τέλος τόνισε πως σε 10 ημέρες θα ολοκληρωθεί η ΕΔΕ για τους αξιωματικούς στην υπόθεση των Κροατών χούλιγκαν. «Σε μία εβδομάδα, 10 μέρες το πολύ θα έχει ολοκληρωθεί. Ήταν μία ΕΔΕ που γίνεται με βάση τους κανονισμούς που υπάρχουν, τις προθεσμίες, τις ενστάσεις που κάποιες στιγμές κατατέθηκαν», κατέληξε ο Γιάννης Οικονόμου.