ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ώρα της κρίσης για Παπαγγελόπουλο! Ποιοι θα ψηφίσουν προανακριτική και τι θα πει ο ίδιος στη Βουλή!  

Την οριστική απόφαση επί της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής με στόχο τη διερεύνηση τυχόν αθέμιτων παρεμβάσεων του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis και άλλες εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, λαμβάνει σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής.

Το παρών στη συνεδρίαση θα δώσει και ο ίδιος ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος αντί αποστολής γραπτού υπομνήματος, έχει αποφασίσει να παρουσιάσει τις θέσεις του αυτοπροσώπως, δεδομένου ότι δέχεται σφυροκόπημα βαρύτατων καταγγελιών περί οργάνωσης παραδικαστικού κυκλώματος και υλοποίησης της σκευωρίας Novartis.

Η παρουσία του αναμένεται να ανεβάσει το πολιτικό θερμόμετρο στα ύψη, καθώς ο ίδιος το τελευταίο διάστημα αντιστρέφει τις κατηγορίες μιλώντας για εκδικητική πολιτική δίωξη και προσπάθεια εξόντωσής του με σαθρό νομικό κείμενο.

Αναφορικά με την κρίσιμη ψηφοφορία από τις έως τώρα τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να εγκριθεί με ευρύτατη πλειοψηφία καθώς θα στηριχθεί και από τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, και της Ελληνικής Λύσης. Το ΚΚΕ πιθανότατα θα αποχωρήσει από την ψηφοφορία ενώ προς το «παρών» προσανατολίζεται το ΜεΡΑ25 επισημαίνοντας ότι η Βουλή πρέπει να είναι νομοθετικό και όχι δικαστικό όργανο.

Απομονωμένος θα βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ που θα καταψηφίσει την πρόταση. Στελέχη της Κουμουνδούρου διευκρινίζουν ότι ποτέ δεν ανέφεραν πως θα ψήφιζαν παρόμοια πρόταση αλλά ότι προκάλεσαν την ΝΔ να προχωρήσει σε «έρευνα παρωδία για να διαπιστωθεί ποια είναι η δήθεν σκευωρία και ποιο το πραγματικό σκάνδαλο».

Από την άλλη πλευρά ωστόσο πρέπει να τονιστεί ότι η ΝΔ είχε υπερψηφίσει όλες τις σχετικές προτάσεις που είχε φέρει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο κοινοβούλιο τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.