ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οταν ο Βαρουφάκης δήλωνε ότι δεν θα ασχοληθεί ποτέ με την πολιτική γιατί αν το κάνει θα τον διαγράψουν(βίντεο)

κι όντως δεν έγινε μέλος κόμματος…

Ήταν τον Δεκέμβριο του 2012 όταν ο νυν υπουργός Οικονομικών δήλωνε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί με την πολιτική, γιατί θα τον διέγραφε οποιοδήποτε κόμμα, σε συνέντευξή του στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, στην εκπομπή «Ευθέως» στον ΣΚΑΙ.

«Μα ποτέ δεν ασχολήθηκα με την πολιτική. Ασχολούμαι ως πολίτης και ως συμμετέχων στον δημόσιο διάλογο. Και είναι κάτι που θα κάνω πάντα. Καταρχήν, αν μπω σε ένα πολιτικό κόμμα μέσα σε μία εβδομάδα θα με έχει διαγράψει, όποιο κι αν είναι αυτό», προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει κομματική γραμμή.

«Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να ακολουθήσω μία κομματική γραμμή σε οτιδήποτε. Κάνεις μία συζήτηση με έναν εκπρόσωπο πολιτικού κόμματος και ξέρεις ότι και να τον πείσεις εκείνη τη στιγμή για αυτό που λες δεν μπορεί να στο πει, γιατί αν στο πει θα γυρίσει το κόμμα του εναντίον του. Για αυτό δεν υπάρχει πιθανότητα να μπω εγώ στη δική του θέση, να αυτολογοκρίνομαι και να αυτο-λοβοτομούμαι».

Δείτε το βίντεο μετά από το 43':

Ο δημοσιογράφος τον ρωτούσε αν θα ασχοληθεί με την πολιτική, αν επιστρέψει στην Ελλάδα. «Οχι, ποτέ, ποτέ», του απαντούσε κατηγορηματικά ο κ. Βαρουφάκης.