ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαγγελόπουλος: Είμαι η αρχή πολιτικών διώξεων που γίνονται με παρακρατικές μεθόδους

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μίλησε για το πόρισμα της προανακριτικής και τόνισε στους βουλευτές ότι «αν νομιμοποιηθεί η μίζα», τότε ο λαός θα μετατρέψει την λέξη δημοκρατία «σε μιζοκρατία».

Επίσης, τόνισε πως οι βουλευτές πρέπει να ψηφίσουν κατά συνείδηση απαλλαγμένοι από κομματικές σκοπιμότητες.

Παράλληλα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός, σημείωσε ότι «η παραπομπή μου στο Ειδικό Δικαστήριο μαζί με αθώους εισαγγελείς και δημοσιογράφους, θα ερμηνευθεί από τον ελληνικό λαό, ως προσπάθεια συγκάλυψης και ξεπλύματος των μεγάλων σκανδάλων, της Νοvartis, της φοροδιαφυγής της λίστας Λαγκάρντ, του σκανδάλου Βγενόπουλου και άλλων πολλών. Θα ερμηνευθεί επίσης ως χορήγηση ασυλίας στους υπαίτιους του σκανδάλου και ως νομιμοποίηση της μίζας».

Έπειτα, πρόσθεσε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ:

«Στη δημοκρατία άρχει ο λαός. Αν σήμερα με ψήφο σας νομιμοποιήσετε τη μίζα, δεν αποκλείεται ο λαός, με τη σκωπτική του διάθεση, να μετατρέψει τη λέξη δημοκρατία σε μιζοκρατία και την ανάλογη μετατροπή στο όνομα της παράταξής σας». Ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν κατήγγειλε μόνο πολιτική και εκδικητική δίωξη σε βάρος του και σε βάρος της εισαγγελικής λειτουργού Ελένης Τουλουπάκη, αλλά προέβλεψε πως ο ίδιος είναι μόνο η αρχή των πολιτικών διώξεων που έχουν σχεδιαστεί κεντρικά για να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Εγώ ήμουν η αρχή. Ο Νίκος Παππάς και η Όλγα Γεροβασίλη ακολούθησαν. Αλλά δεν θα είναι οι τελευταίοι. Θα ακολουθήσουν και άλλοι. Ήδη, οι κεραίες μου πιάνουν κάτι για τον κ. Καλογήρου, τον κ. Βασιλειάδη και δεν ξέρω για ποιους άλλους. Εδώ είμαστε και θα τα δούμε. Αν χρειαστεί θα τους προσφέρω την εμπειρία μου από αυτή την άδικη και πρωτοφανή στοχοποίησή μου», είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε: «το τελευταίο διάστημα, η πολιτική ζωή του τόπου, οδηγείται σε ναρκοπέδιο. Η κατάρρευση όλων των κατηγοριών σε βάρος μου, εξαγρίωσε τους διώκτες μου και με μαφιόζικες μεθόδους, προσπαθούν, ό,τι δεν μπόρεσαν να κάνουν με μένα, να το κάνουν και με άλλους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Απώτερος στόχος και σκοπός τους είναι βέβαια ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πόλεμος της λάσπης και της κασέτας έχει φτάσει στο αποκορύφωμα. Κασέτες παντού, κασέτες με παράνομες μαγνητοφωνήσεις. Ο Μιωνή εμφάνισε μια κασέτα και δηλώνει υπερήφανος ότι έχει και άλλες εννέα κασέτες. Ο κ. Τζένος δημοσιεύει σημειώσεις με ακρίβεια κασέτας. Κασέτες στην πυροσβεστική. Κασέτες στην ΕΥΠ, κασέτες σε ευρεία κυκλοφορία που σε λίγο θα πουλιούνται στα περίπτερα για να ικανοποιούν κάθε είδους παράνομη επιδίωξη».

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που υπογράμμισε ότι η παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της οικονομίας και των εθνικών θεμάτων, δεν μπορεί να καλύπτεται για πολύ ακόμη καιρό από τα «μπουκωμένα παπαγαλάκια των συστημικών μέσων ενημέρωσης», κατήγγειλε ότι σήμερα απειλούνται και διασύρονται εισαγγελείς, ασκήθηκε παράνομη ποινική δίωξη σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη, γίνονται ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις στην λειτουργική ανεξαρτησία της δικαιοσύνης από υπουργούς και στελέχη της σημερινής κυβέρνησης. Ως ενδεικτική περίπτωση παρέμβασης, κατήγγειλε την δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα ότι οι υποθέσεις πολιτικών προσώπων που ερευνώνται από τη δικαιοσύνη για τη Novartis, πρέπει να αρχειοθετηθούν. «Θέλετε άλλη απόδειξη κατάλυσης του Συντάγματος και της διακρίσεως των εξουσιών;», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος απευθυνόμενος στα έδρανα της ΝΔ.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι:

-το πόρισμα της πλειοψηφίας που μέχρι σήμερα δεν αναφέρει γιατί ακριβώς κατηγορείται, ήταν προκατασκευασμένο, η συγγραφή του είχε ξεκινήσει προτού καν εμφανιστεί ενώπιον της επιτροπής.

-αυτό το πόρισμα θα μείνει στην κοινοβουλευτική ιστορία και τη νομική επιστήμη, ως μαύρη σελίδα. Αντί για εμπεριστατωμένο κείμενο, είναι μια έκθεση ιδεών με παράλογες ανακολουθίες.

-Συντελέστηκε πρωτοφανής και αδιανόητη παραβίαση του Συντάγματος και ευτελισμός της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

-«Σήμερα αντί να επιλέξουμε εθνική ομοψυχία εκτρεπόμεθα σε ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Θα είναι ολέθριο λάθος αν συνεχιστεί αυτός ο δρόμος. Εύχομαι να μην συμβεί κάτι τέτοιο», ανέφερε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και πρόσθεσε: «κανένας θόρυβος για ανύπαρκτα σκάνδαλα, δεν πρόκειται να καλύψει τη φωνή του μουεζίνη στην Αγία Σοφία, δεν θα καλύψει τον θόρυβο από τις παράνομες ενέργειες του Ερντογάν σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, πολύ περισσότερο δεν θα καλύψει το θόρυβο -δεν θέλω να τον ακούσω- από τα γεωτρύπανα σε εθνικά ύδατα».

-Σήμερα οι βουλευτές με την ψήφο τους, είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος, θα στήσουν ή δεν θα στήσουν στο εκτελεστικό απόσπασμα τη δικαιοσύνη και την ελευθερία του Τύπου. Από ένα εκτελεστικό απόσπασμα που έχει συγκροτηθεί από τη διαφθορά και τη διαπλοκή, από τους εγκληματίες με τα λευκά κολάρα και τους συμμορίτες των μεγάλων οικονομικών εγκλημάτων.

-«Σας παρακαλώ να αναλογιστείτε πόσο επικίνδυνο είναι, για τη δημοκρατία, να διωχθούν μαζί με μένα εισαγγελείς και δημοσιογράφοι που έκαναν τη δουλειά τους», ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

-«Η κλήση Τσατάνη, Αθανασίου, Μιωνή από την επιτροπή, είχε προαναγγελθεί μήνες πριν. Αυτό δεν δείχνει σχέδιο; Δεν δείχνει εγκληματική οργάνωση; Δεν δείχνει ενορχηστρωτή; Ο κ. Πλεύρης γνώριζε μήνες πριν την ύπαρξη της κασέτας με τη συνομιλία Μιωνή-Παππά και προκύπτει από τις ερωτήσεις που υπέβαλε στον επιχειρηματία. Ο κ. Πλεύρης μπορεί να είναι καλός νομικός αλλά κανείς δεν έχει το χάρισμα της ενόρασης», είπε ο πρώην υπουργός.

-«Η πλειοψηφία της προκαταρκτικής επιτροπής συστηματικά και κατ΄εξακολούθηση παραβίασε το Σύνταγμα και τον ΚΠΔ. Εξαίρεσε Πολάκη-Τζανακόπουλο, εξέτασε πρόσωπα που δεν είχαν καμία σχέση για το σκάνδαλο Novartis αν και η εντολή που είχε δώσει η ολομέλεια ήταν να ερευνηθεί η υποτιθέμενη σκευωρία», είπε.

-«Διεύρυνση του κατηγορητηρίου έγινε εκ των υστέρων και αφού είχαν ληφθεί παρανόμως καταθέσεις».

-«Μετά τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου, η πλειοψηφία αρκέστηκε στις παράνομες και άκυρες καταθέσεις, δεν συνέλεξε κανένα άλλο αποδεικτικό μέσο».

-Η επιτροπή δεν κάλεσε ουσιώδεις μάρτυρες για την αποκάλυψη της αλήθειας. Δεν κάλεσαν τον κ. Καλογήρου και την κ. Παπασπύρου για να μην διαψεύσουν τον κ. Αγγελή. Δεν κάλεσαν ούτε τον μηνυτή του, τον κ. Σαμαρά, ο οποίος θα είχε ενδιαφέρον να μιλήσει για τον ισχυρισμό του ότι ο Παπαγγελόπουλος μαζί με τον κ. Τσίπρα τον στοχοποίησαν για να τον φιμώσουν ενόψει της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά ο κ. Σαμαράς παραμένει φιμωμένος για τη Συμφωνία των Πρεσπών».

-Στην προκαταρκτική επιτροπή δεν εκλήθη κανένας εισαγγελέας ή δημοσιογράφος το όνομα του οποίου ακούστηκε στις εργασίες της επιτροπής.

-Παραβιάστηκαν βασικά του δικαιώματα αφού δόθηκε προθεσμία 11 ημερών για να μελετήσει 230.000 σελίδες της δικογραφίας. Όμως για τον Οτσαλάν που είχαν δώσει προθεσμία 14 ημερών για 17.000 σελίδες, η Τουρκία καταδικάστηκε από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

-Ζήτησε να καταθέσει συμπληρωματικά όταν έλαβε γνώση της Συμφωνίας Συμβιβασμού Novartis-ΗΠΑ και του το αρνήθηκαν.

-Του αρνήθηκαν να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών, δια της επιτροπής, η αίτησή του για την κήρυξη ακυροτήτων με πρόταση της επιτροπής. Σήμερα ενημερώθηκε ότι ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών απάντησε πως η ειδική επιτροπή πρέπει να κάνει πρόταση, για την αίτηση κήρυξης ακυροτήτων.

-Η προκαταρκτική επιτροπή λειτούργησε σαν έκτακτο στρατοδικείο σε βάρος του, ως κατοχικό δικαστήριο που δίκασε ούτε καν με δοσίλογους δικαστές αλλά απευθείας με ναζιστές αξιωματικούς.

-Το κείμενο συμβιβασμού Novartis-ΗΠΑ δεν επιδέχεται παρερμηνείας. Η Novartis παραδέχεται ότι πλήρωσε πολιτικούς.

-Η Ελένη Ράικου ψευδόρκησε συνειδητά. «Επίσης εντελώς ξεδιάντροπα ισχυριζόταν ότι εμβάσματα στον άνδρα της τα κατασκεύασα εγώ και η κ. Τουλουπάκη. Είπε επίσης ότι η σύμβαση που είχε υπογράψει ο σύζυγος της με τη Novartis, χάθηκαν στην πλημμύρα του σπιτιού της». «Ο σύζυγος έκανε υπερσυνταγογράφηση με συνέπεια μεγάλη ζημία για το δημόσιο».

-Το πόρισμα Σοφουλάκη συνιστά τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της σκευωρίας σε βάρος του. Η άσκηση δίωξης σε βάρος της κ. Τουλουπάκη είναι εντελώς παράνομη.

-Όλες οι έρευνες για την κ. Τουλουπάκη είχαν αρχειοθετηθεί. Παρόλα αυτά της ασκήθηκε δίωξη για να διευκολυνθεί η δική του δίωξη.

-Αν του ασκηθεί δίωξη, πρέπει να συμπαραπεμφθεί ο Παναγιώτης Αθανασίου διότι πριν το ταξίδι για τη συνάντηση με τον Φαλσιανί, είχε εξετάσει τον κ. Παπασταύρου ως ύποπτο. Τους δε εισαγγελείς που έκαναν το ταξίδι, τους έστειλε για έρευνα στο σπίτι του Σταύρου Παπασταύρου στη συνέχεια.

-«Όπως προκύπτει για τη συμπεριφορά του κ. Μιωνή, είναι τέρας αξιοπιστίας. Είχε καταγγείλει αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος του, τον κ. Πλεύρη. Μπαίνω στον πειρασμό να πω ότι διαδέχθηκα τον κ. Βορίδη στην ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης που εκβίασε τον κ. Μιωνή και ήταν μέλος και ο κ. Πλεύρης» σημείωσε δηκτικά.

-Ο Μιωνής ωρυόταν ότι έχει καταβάλλει τεράστια δικαστικά έξοδα στη δικαστική διαμάχη με τον εκδότη Φιλιππάκη, ήταν εύλογο λοιπόν το ερώτημα του ποιος θα καλύψει τα δικαστικά έξοδα.

-«Ο Μιωνής είναι και πράκτορας Θ-Β. Με τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου της παράνομα ηχογραφημένης συνομιλίας, έχει διαπράξει κατασκοπεία. Ζητάει ονόματα πρακτόρων του FBI, μιλάει για τις τηλεφωνικές συνομιλίες των πρωθυπουργών των δύο χωρών».