ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Παράθυρο» για νέες παροχές «καρφιά» και που αφιέρωσε το «Paint it Black» ο Τσίπρας

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο και για περαιτέρω θετικά μέτρα ελάφρυνσης ο Αλέξης Τσίπρας, στο τέλος του χρόνου και ανάλογα με την πορεία της οικονομίας, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα ακυρωθεί η κατάργηση του αφορολόγητου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο 247 ο κ. Τσίπρας είπε ότι τώρα δόθηκε η 13η σύνταξη που ισοδυναμεί με το παλιό δώρο Πάσχα και στόχος της κυβέρνησης είναι, αν υπάρξει ο δημοσιονομικός χώρος, να δοθεί σύνταξη και τα Χριστούγεννα.

Σε ερώτηση γιατί δεν ψηφίζει τώρα την ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε η ΝΔ ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Εμείς θα αποφασίσουμε πότε θα κάνουμε την μείωση του αφορολόγητου. Δεν θα παίξουμε στον επικοινωνιακό σχεδιασμό του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έλεγε ότι δεν θα ακυρωθεί η μείωση των συντάξεων. Όταν διεφάνη ότι δεν θα περικοπούν οι συντάξεις και ενώ προσπαθούσε να πείσει τους συνομιλητές του στην Ευρώπη να διατηρηθεί η περικοπή, εδώ έκανε τον τσάμπα μάγκα και έφερνε τροπολογίες».

Σχολιάζοντας το τραγούδι Paint it Black που ακούστηκε μετά το διάλειμμα ο κ. Τσίπρας είπε ότι «Η ΝΔ την Κυριακή θα τα βάψει μαύρα» και θα α φανεί το σχέδιο που υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια «σε συνδυασμό με τις δημοσκοπήσεις». Εξήγησε ότι έχει διαπιστωθεί ότι οι δημοσκοπήσεις πέφτουν συστηματικά έξω, σε όλες τις εκλογές με αποκορύφωμα το δημοψήφισμα. «Κάποιο λάθος γίνεται. Έχω την δυνατότητα να βγω από το Μαξίμου και να έλθω σε επαφή με τον κόσμο. Το κλίμα που εισπράττω δεν είναι κλίμα ήττας του ΣΥΡΙΖΑ. Η εικόνα του κ. Μητσοτάκη δεν είναι η εικόνα επερχόμενης κυβέρνησης, δεν υπάρχει ρεύμα νίκης».

Σε ερώτηση για το αν θα προκηρύξει εθνικές εκλογές ανάλογα με το αποτέλεσμα της κάλπης της Κυριακής είπε με χιούμορ ότι: «Όπως πάνε τα πράγματα θα προκηρύξω εκλογές μόνο και μόνο για να κάνουμε ντιμπέιτ με τον κ. Μητσοτάκη». Εξήγησε ωστόσο ότι «αυτή η άρνησή του εκπέμπει ένα βαθύ σύμπλεγμα απέναντι στο πολιτικό του αφήγημα. Δεν διαθέτει πολιτικό αφήγημα». Επανέλαβε δε ότι «Οι κάλπες πρέπει να στηθούν στο τέλος της τετραετίας γιατί αυτό θα δώσει το μήνυμα επιστροφής στην κανονικότητα εντός και εκτός χώρας».

Επανέλαβε ότι για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα προτείνει ξανά τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο που «έχει τιμήσει τον ρόλο του και έχει αναβαθμίσει τον θεσμό τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό».

Ερωτηθείς για το ΚΙΝΑΛ απάντησε ότι «η κ. Φώφη Γεννηματά την δεξιά θα την στηρίξει ότι κι αν γίνει την επόμενη ημέρα. Δεν χρειάζεται μαντικές ικανότητες, όλη η συμπεριφορά του ΚΙΝΑΛ είναι στάση υποστήριξης του κ. Μητσοτάκη. Το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι δεν ψήφισαν την απλή αναλογική. Αρνήθηκε την δυνατότητα του κέντρου να παίξει ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις για να στηρίξει τον κ. Μητσοτάκη».