ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Δεν υπάρχει προσωπικό πρόβλημα με τον Καστανίδη

«Δεν υπάρχει κάποιο προσωπικό πρόβλημα με τον Χάρη Καστανίδη» διαμηνύει η Χαριλάου Τρικούπη μετά την απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να «κρατήσει» την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης στην Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαϊου, γεγονός που απέτρεψε την εκλογή του επί χρόνια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Πηγές του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν πως η σημερινή κίνηση του Νίκου Ανδρουλάκη έχει ως στόχο να κινητοποιήσει τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στη μεγάλη περιφέρεια της συμπρωτεύουσας. Είναι, δηλαδή, ενταγμένη στον ευρύτερο προεκλογικό σχεδιασμό του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί και πρέπει να αυξήσει τις δυνάμεις στη Μακεδονία -και ειδικά στην Α’ Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης- και εκτιμά πως είναι απολύτως εφικτός ο στόχος εκλογής και δεύτερου βουλευτή.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεσμευτική για την ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει ακόμη αποφασίσει για το ποιες θα είναι οι τρείς περιφέρειες που θα είναι υποψήφιος στις 25 Ιουνίου.

Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης εκτός από την Α’ Θεσσαλονίκης ήταν υποψήφιος στο Ηράκλειο Κρήτης όπου εκλέγεται η Ελένη Βατσινά και πλέον ο Φραγκίσκος Παρασύρης, και στο Νότιο Τομέα Αθηνών, όπου εκλέγεται ο Παύλος Χρηστίδης.