ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πενταμερής έκτακτη συνάντηση για την Ελλάδα στο Βερολίνο

Συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ, Γιούνκερ, Ντράγκι και Λαγκάρντ με θέμα την Ελλάδα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί αργότερα απόψε, στο Βερολίνο, όπως μεταδίδει το Bloomberg, με στόχο την κατάρτηση πρότασης που θα παρουσιαστεί στην χώρα μας ως η μόνη ρεαλιστική λύση για αποφυγή χρεοκοπίας και παραμονή στο ευρώ.

 

Επικαλούμενο πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, το Bloomberg μεταδίδει ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ ετοιμάζονται να συναντήσουν την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που βρίσκονται ήδη στο Βερολίνο.

Στόχος της συνάντησης είναι να αρθεί το αδιέξοδο στις συνομιλίες για το ελληνικό ζήτημα, με την εκπόνηση πρότασης που θα παρουσιαστεί στη χώρα μας ως η μόνη ρεαλιστική λύση για την αποφυγή της χρεοκοπίας και την παραμονή στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, το Brussels Group επεξεργάστηκε τελικό κείμενο συμφωνίας, το οποίο και “ζυγίζουν” στο αποψινό δείπνο τους στο Βερολίνο Άνγκελα Μέρκελ, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Φρανσουά Ολάντ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κείμενο έχουν περιληφθεί υποχωρήσεις και των δυο πλευρών, κάτι που σημαίνει ότι οι τελικές ανακοινώσεις θεωρούνται άμεσες.