ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιος είναι ο Φίλιππος Σπυρόπουλος, υπουργός Δικαιοσύνης της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Ο Φίλιππος Σπυρόπουλος είναι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον Ιωάννη Σαρμά. Ο κ. Σπυρόπουλος είναι ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Στο παρελθόν ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης, Φίλιππος Σπυρόπουλος, 71 ετών, διετέλεσε γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Υπουργείου Προεδρίας.

Τη διετία 1990 – 1992 διετέλεσε γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με υπουργό τον αείμνηστο Αθανάσιο Κανελλόπουλο.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης σπούδασε νομικά στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Λονδίνου (LSE) και Freiburg Γερμανίας.

Είναι ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οποία υπηρέτησε επί 38 χρόνια.

Την περίοδο 1981 – 1983 υπηρέτησε στο νομικό γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας και αργότερα γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Προεδρίας (1989) και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (1990 – 1992).

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1976 και ασκεί ενεργώς δικηγορία κυρίως στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα Διοικητικά Δικαστήρια και έχει πλούσιο γνωμοδοτικό έργο.

Το 1993 ανέλαβε για μικρό χρονικό διάστημα πρόεδρος του Εθνικού Θεάτρου και στη συνέχεια διετέλεσε μέλος διαφόρων οργανισμών και φορέων.

Έχει συμμετάσχει σε διεθνή σεμινάρια και συνέδρια και έχει πλούσιο συγγραφικό έργο.