ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιους πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Ζουράρις

Την Βούλα Πατουλίδου προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης, Κώστας Ζουράρις.

Όπως φαίνεται ο κ. Ζουράρις πηγαίνει κόντρα στη γραμμή του κόμματος του. Η οποία αναφέρει τη συνέχιση της θητείας του νυν Προέδρου, Προκόπη Παυλόπουλου.

Εκτός από την κ. Πατουλίδου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προτείνει και την αρχαιολόγο Αγγελική Κοτταρίδη.

«Όπως το είχα προτείνει τότε, για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στους συναδέλφους μου της Βουλής των Ελλήνων το 2015. Επαναλαμβάνω ότι για την προσεχή εκλογή, εμείς οι τριακόσιοι βουλευτές. Θα πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα στην αρχαιολόγο Αγγελική Κοτταρίδη και στην ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου. Νυν αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας». Αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κώστας Ζουράρις και προσθέτει:

«Η μεν Αγγελική Κοτταρίδη θεωρείται διεθνώς ως η λαμπροτέρα ερευνήτρια της μεγαλαλεξανδρινής και ελληνιστικής περιόδου, αναδεικνύουσα τις ελληνιστικές πόλεις έως και εντός της Σαουδικής Αραβίας και με παγκόσμιο κύρος την ελληνική επιστημοσύνη της. Η δε Βούλα Πατουλίδου, για την οποία δεν γκρεμίσαμε τα τείχη, τότε, όρθωσε την ιδρυτική «Ολύμπου μαρμαρόεσσαν αίγλαν» για τον κτητορικό λαό μας. Η επιλογή εκ μέρους μας ανάμεσα στις δύο αυτές ηγεμονίδες του ελληνικού πολιτισμού, θα μειώσει επιτέλους και την ανούσια αρρενοπληξία του κομματικού μας συστήματος».