ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμος» ανακοινώσεων μετά τη συνέντευξη Μητσοτάκη

Για αλαζονεία και υποκρισία κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο «Βήμα της Κυριακής».

«Σε μια εποχή που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ζητά συνεννόηση για την αντιμετώπιση των εθνικών απειλών, ο κ. Μητσοτάκης εξαπολύει επίθεση στους πολιτικούς του αντίπαλους. Εξαγγέλλει την κατάργηση του εκλογικού νόμου που απονέμει την ισοτιμία της ψήφου των πολιτών και ευνοεί τον σχηματισμό κυβερνήσεων στη βάση των προγραμματικών συγκλίσεων. Και, την ίδια στιγμή, συνεχίζει τους χρησμούς και τα καλλιστεία υποψήφιων Προέδρων της Δημοκρατίας, παρόλο που ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι αποδεκτός από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Ελπίζουμε αυτή η αλαζονική συμπεριφορά να μην αποδειχτεί μοιραία για τη χώρα» σημειώνει η ανακοίνωση του κόμματος.

Άμεση ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στην κοινωνία και ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στις συνιστώσες του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Τάσος Γαϊτάνης. Όπως σημείωσε, «ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται από την πρόοδο της οικονομίας. Από την πάταξη της ανομίας. Από την προστασία των δικαιωμάτων των πολλών έναντι της αυθαιρεσίας των λίγων». «Κολλημένοι στα συνθήματα του 20ου, δεν έχουν τίποτα να πουν για τις προκλήσεις του 21ου αιώνα», πρόσθεσε ο κ. Γαϊτάνης τονίζοντας ότι «συνεχίζουμε, με λύσεις στα θέματα που απασχολούν όλους τους Έλληνες».