ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμος» στη Βουλή ανάμεσα σε Βούλτεψη και Τζανακόπουλο

Μία φωτογραφία που απεικόνιζε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, αποτέλεσε νέο πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ. Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το άσυλο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος ευχαρίστησε μία σειρά από χώρες που συνεργάζονται με την Ελλάδα στο προσφυγικό.
Τότε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, άρχισε να φωνάζει «την Ουγγαρία του Όρμπαν ξέχασες». Η συγκεκριμένη φράση «άναψε το φιτίλι», καθώς η Σοφία Βούλτεψη  πετάχτηκε από τη θέση της και αφού πλησίασε τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να δείχνει στο κινητό της μία φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

Αν και ο προεδρεύων της συνεδρίασης, Χαράλαμπος Αθανασίου, προσπάθησε να την επαναφέρει στην τάξη κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Μάλιστα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες ο Δημήτρης Τζανακόπουλος διαμαρτυρήθηκε σε έντονο ύφος στο προεδρείο. Αμέσως μετά η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επέστρεψε στη θέση της.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τζανακόπουλος φέρεται να είπε ότι η γαλάζια βουλευτής χρησιμοποίησε υβριστικές εκφράσεις τόσο κατά του ίδιου όσο και κατά της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σίας Αναγνωστοπούλου. Πάντως, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας λίγη ώρα μετά το επεισόδιο επισκέφθηκε την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών και διέψευσε ότι χρησιμοποίησε υβριστικές εκφράσεις εναντίον των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.