ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτικές αντιδράσεις για την επίθεση στη δημοσιογράφο του OPEN

«Οι τραμπούκικες επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων που προσπαθούν, σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για την εξέλιξη των πυρκαγιών είναι πράξεις απαράδεκτες και απολύτως καταδικαστέες», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης.

«Η Νέα Δημοκρατία στέκεται σθεναρά απέναντι σε τέτοιες ενέργειες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να κάνει και σε ένα τέτοιο θέμα αντιπολίτευση

«Η επίθεση σε δημοσιογράφους, και τεχνικούς του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, ο ξυλοδαρμός, οι προπηλακισμοί, και η καταστροφή εξοπλισμού μπροστά στα μάτια αστυνομικών, παραπέμπει σε άλλες εποχές και προφανώς δεν έχει σχέση με αγανακτισμένους πυροπαθείς», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε σημερινή του ανακοίνωση.

«Προφανώς κάποιοι κύκλοι έχουν ενοχληθεί από τον αντικειμενικό τρόπο με τον οποίο ο σταθμός και οι δημοσιογράφοι του καλύπτουν τα δραματικά γεγονότα», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση εκφράζοντας «συμπαράσταση» στα θύματα της επίθεσης.

«Καλούμε τη κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Φωτιές και παρακράτος είναι ένα εκρηκτικό μείγμα για την εξοργισμένη κοινωνία», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ανακοίνωσή του.

Στην απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν χθες το βράδυ δημοσιογράφοι και τεχνικοί του OPEN την ώρα του ρεπορτάζ στο μέτωπο της φωτιάς στους Θρακομακεδόνες αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, κάνοντας λόγο για άρωμα παρακράτους.

«Η επίθεση που δέχτηκαν με χρυσαυγήτικο τρόπο δημοσιογράφοι του Open είναι καταδικαστέα, απαράδεκτη και αποκρουστική», τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Προσθέτει ότι είναι εξίσου απαράδεκτο όμως και αυτό που καταγγέλλει η δημοσιογράφος του σταθμού, ότι αστυνομικοί δίπλα στο συμβάν παρακολουθούσαν άπραγοι.

«Αναμένουμε εξηγήσεις από τον φερόμενο ως υπουργό Προστασίας του Πολίτη», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Κριθαρίδης.