ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς ο Σαμαράς έγινε αφορμή για να απολυθεί υπάλληλος από ιστορικό καφέ της Αθήνας

Μια δυσάρεστη έκπληξη, μια έντονη επίπληξη και μια… απόλυση ήταν το δώρο των εορτών για τη μετρ του ιστορικού καφέ της Αθήνας «Zonar’s».

 

 

Αιτία; Το γεγονός ότι δεν αναγνώρισε και αρνήθηκε να εξυπηρετήσει τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, όταν εκείνος τις ημέρες των εορτών, χωρίς να έχει κάνει κράτηση, βρέθηκε στο μαγαζί και ζήτησε τραπέζι.

Το πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, βρίσκεται πολύ κοντά στο ιστορικό μπιστρό και ο ίδιος είναι από τους τακτικούς πελάτες του. Συχνά ο Μεσσήνιος πολιτικός επιλέγει να κάνει ραντεβού του εκεί, συνδυάζοντας τις επαφές του με μικρά και απολαυστικά διαλείμματα, καθώς το κατάστημα είναι διάσημο για τις υπηρεσίες του. Το στέκι των Αθηναίων, όμως, έκρυβε μια δυσάρεστη εξέλιξη για την προαναφερθείσα εργαζόμενή του.

Κατά τη διάρκεια των εορτών ο πρώην πρωθυπουργός επισκέφθηκε το «Zonar’s», ωστόσο η μετρ τον ενημέρωσε ότι δεν υπήρχε διαθέσιμο τραπέζι. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν αντιλήφθηκε ότι η υπάλληλος δεν τον είχε αναγνωρίσει και ξαφνιάστηκε με το «απαγορευτικό». Επέμεινε και ζήτησε από τη μετρ να τον εξυπηρετήσει, κάτι που δεν έγινε παρά μονάχα με την παρέμβαση του ιδιοκτήτη του καταστήματος, Χρύσανθου Πανά.

Ο τελευταίος επιχείρησε να δώσει τέλος στο περιστατικό και βρήκε τελικά τραπέζι στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος απόλαυσε τον καφέ του με πολιτική παρέα, όπως πάντα. Ομως, το συμβάν δεν είχε αίσιο τέλος για την υπάλληλο.

Το λάθος της το πλήρωσε… με την απόλυσή της, που της κοινοποιήθηκε από τη διεύθυνση του καταστήματος λίγες ημέρες αργότερα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι από εδώ και πέρα ο κ. Σαμαράς έχει εξασφαλίσει μόνιμο τραπέζι στο «Zonar’s» και η πρώην μετρ του καταστήματος θα θυμάται για πάντα τον πρώην πρωθυπουργό.

Το ιστορικό καφέ ιδρύθηκε το 1939 από τον Ελληνα ομογενή Κάρολο Ζωναρά (1873-1968), επιχειρηματία γεννημένο στην Ανατολική Θράκη, ο οποίος τότε είχε επιστρέψει στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ, όπου είχε ανοίξει στο Ντέιτον του Οχάιο μια επικερδή σοκολατοβιομηχανία. Οι χώροι του «Zonar’s» έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην αθηναϊκή κοινωνία. Εκεί έγραφε ο Σπύρος Μελάς τα χρονογραφήματά του για τον τορπιλισμό της «Ελλης».

Εκεί έδωσαν τηλεοπτική συνέντευξη στη γαλλική τηλεόραση ο Μάνος Χατζιδάκις με τη Μελίνα Μερκούρη. Εκεί σύχναζε και η πολιτική ηγεσία του τόπου, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Σοφοκλή Βενιζέλο, τον Ηλία Ηλιού, τον Γεώργιο Μαύρο, τον Ευάγγελο Αβέρωφ, τον Γεώργιο Ράλλη και τον Ξενοφώντα Ζολώτα μέχρι τους Γιώργο Γεννηματά, Λεωνίδα Κύρκο και Αναστάσιο Πεπονή.

parapolitika.gr