ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πότε θα έχουμε 5G στην Ελλάδα – Τι δήλωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

«Το 2021, στα μέσα της χρονιάς, θα υπάρχει πολύ μεγάλη κάλυψη του 5G σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης στον ΣΚΑΪ, συμπληρώνοντας ότι: «Όχι παντού, όπως παντού δεν έχουμε και 4G σήμερα. Θα υπάρχει πολύ μεγάλη κάλυψη».

«Οι συχνότητες για το 5G που δημοπρατούνται είναι συχνότητες που ήδη χρησιμοποιούνται από άλλα δίκτυα. Ο διαγωνισμός των συχνοτήτων προβλέπει σε τρία χρόνια 60% κάλυψη και σε έξι χρόνια 94%», υπογράμμισε ο ίδιος.

Όπως ανέφερε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, επί του νομοσχεδίου με τίτλο «Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/2102 και της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1024) -Κώδικας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (Ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/1972) και άλλες διατάξεις» ο πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Κωνσταντίνος Μάσελος, η Επιτροπή είναι έτοιμη να προχωρήσει στην ανακοίνωση της δημοπρασίας για το φάσμα συχνοτήτων 5ης γενιάς (5G).

Τέλος, ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στο τηλεοπτικό σήμα για τις λεγόμενες «λευκές περιοχές».

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι «με απλή διαδικασία θα παίρνουν «πιάτο» συνδρομητικής τηλεόρασης για 8 χρόνια, με δικά μας έξοδα», δήλωσε ο Υπουργός και συμπλήρωσε ότι: «Είναι κάτι αυτονόητο, γιατί μιλάμε για δίκτυα πέμπτης γενιάς και υπάρχουν άνθρωποι στη χώρα που δεν μπορούν να δουν τηλεόραση».