ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρεμιέρα με απολύσεις για τρεις υπουργούς!

loverdos4

 

Με το καλημέρα η νέα κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τα καυτά μέτωπα των προαπαιτούμενων και οι σχέσεις των νέων υπουργών δοκιμάζονται στα άκρα πριν καν παραλάβουν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Με τρεις επιστολές, στο Παιδείας, το Μεταφορών, και το Εσωτερικών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης… καλωσορίζει τους συναδέλφους του στη σκληρή πραγματικότητα των δεσμεύσεων και των προσυμφωνημένων και τους ζητά αξιολόγηση και απολύσεις για να καλυφθούν οι αριθμητικοί στόχοι.

Ήδη σημειώθηκε η πρώτη σοβαρή σύγκρουση μεταξύ Μητσοτάκη και Λοβέρδου καθώς ο νέος υπουργός Παιδείας διαμηνύει από την πρώτη στιγμή ότι δέχθηκε να πάει στο υπουργείο υπό τον όρο ότι δεν θα κάνει νέες περικοπές. Με τη διαφορά ότι μέσα σε τρεις ημέρες ο Λοβέρδος καλείται να αποφασίσει πόσοι από τους 400 διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ που μπήκαν σε διαθεσιμότητα θα απολυθούν.

Αντίστοιχα μεγάλο είναι το αγκάθι που έχει μπροστά του ο νέος υπουργός Εσωτερικών  Αργύρης Ντινόπουλος που καλείται να ολοκληρώσει τη διαδημοτική κινητικότητα 4.000 υπαλλήλων ενώ από τις ΔΕΚΟ του υπουργείου Μεταφορών πρέπει να απολυθούν 1200 υπάλληλοι.