ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, έχουμε κρίσιμα εθνικά θέματα»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι το θέμα του ποδοσφαίρου είναι πολύ δύσκολο καθώς είπε ότι απευθύνεται κυρίως στο θυμικό ανθρώπων που αγαπούν τις ομάδες τους και ταυτίζονται μ’ αυτές. «Επομένως, είναι δύσκολο να απευθυνθείς με τον ορθό λόγο στα ζητήματα αυτά. Η δική μας παρέμβαση είναι μια πολιτική επιλογή και να την εξηγήσω. Πολιτική επιλογή γιατί βλέπουμε ένα θέμα το οποίο έχει τις ρίζες του στις χρόνιες παθογένειες του ποδοσφαίρου, να εξελίσσεται σ’ ένα θέμα που μπορεί να διαταράξει την κοινωνική συνοχή και να δημιουργήσει πρόβλημα σε μία περίοδο, που η Ελλάδα πρέπει να είναι ενωμένη. Σε μια περίοδο που έχει κρίσιμα εθνικά θέματα. Επομένως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση παίρνει μια πρωτοβουλία βαθειά πολιτική», ανέφερε.

Είπε επίσης ότι η παρέμβαση έχει να κάνει στο θεσμικό πλαίσιο και δεν αφορά στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι πρόκειται για γνωμοδότηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία θα κριθεί από την αθλητική Δικαιοσύνη και τα αρμόδια όργανα όσο προχωράει η υπόθεση.

«Το γεγονός ότι υπάρχουν αναφορές επιθετικές απέναντι στην κυβέρνηση και από την πλευρά της μιας ομάδας και από την πλευρά της άλλης, δείχνει ότι μάλλον, κάτι καλό κάνουμε. Γιατί, επαναλαμβάνω, κάνουμε μία παρέμβαση πολιτική, που ενώνει την ώρα που η κατάσταση πάει να εκτραχυνθεί. Η κυβέρνηση, δεν πάει να λειτουργήσει πυροσβεστικά, να περιμένει να εκτραχυνθεί η κατάσταση και να δούμε να διογκώνεται και να αποκτά επικίνδυνα χαρακτηριστικά για την κοινωνική συνοχή και την ενότητα της χώρας μας», συνέχισε ενώ είπε ότι είναι φυσικό να δέχεται βέλη ο υπουργός που στο χαρτοφυλάκιό του υπάρχει ένα ζήτημα.

«Ο πρωθυπουργός δεν λειτουργεί, όμως, με καθεστώς εκβιασμών και το απέδειξε και χθες, διαγράφοντας ευρωβουλευτή του κόμματος, ο οποίος επέλεξε να ταυτιστεί με ένα οπαδικό, ας το πούμε, συμφέρον και όχι με το ευρύτερο εθνικό, όπως το θέλει πάντοτε ο πρωθυπουργός. Είναι διαφορετικό πράγμα να ανήκεις σε μία Κοινοβουλευτική Ομάδα, να έχεις εκλεγεί με τις ψήφους των Ελλήνων για να εκπροσωπήσεις τα συμφέροντα όλων των Ελλήνων στην Ευρωβουλή και διαφορετικό να λες ότι καθορίζονται οι πολιτικές σου επιλογές από το τι γίνεται με το σωματείο το οποίο ενδεχομένως σε ανέδειξε, αν κι έχει περάσει και από άλλα σωματεία και έχει τιμήσει και το εθνόσημο ο κ. Ζαγοράκης. Άρα, εμείς λέμε ότι δεν δεχόμαστε τέτοιου είδους εκβιασμούς. Στο ερώτημά σας αν ο κ. Αυγενάκης χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, η απάντηση είναι ναι», συμπλήρωσε.