ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαλεί αντιδράσεις και εντός Μαξίμου το «Plan B» του Καμμένου

Αιφνιδίασαν το Μέγαρο Μαξίμου οι  δηλώσεις του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ για plan B στη συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό.

«Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών» επισήμαναν κυβερνητικές πηγές, λίγες ώρες μετά από τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Όπως τόνιζαν οι πηγές του Μαξίμου, η κυβέρνηση «σέβεται τις συνταγματικές διαδικασίες στη γείτονα και στηρίζει τις προσπάθειες του κ. Ζάεφ να υλοποιήσει τις προϋποθέσεις για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία».

Η πρώτη επίσημη αντίδραση ανήκει στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος, μιλώντας στο news247, όταν ερωτήθηκε για το εναλλακτικό σχέδιο Καμμένου επισήμανε: «Μέχρι στιγμής οι προτάσεις του κ. Καμμένου δεν έχουν τεθεί στο υπουργικό συμβούλιο και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτικό σχέδιο της συμφωνίας των Πρεσπών».

Για το σχέδιο Καμμένου για νέα συμφωνία με τα Σκόπια ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό κάνοντας λόγο για πολιτική και διπλωματική σχιζοφρένεια της κυβέρνησης.

«Ο υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, προεξοφλώντας την απόρριψη από τα Σκόπια της συμφωνίας που ο ίδιος συνυπέγραψε, εισηγήθηκε στις ΗΠΑ. μια… δική του βαλκανική πολιτική, παριστάνοντας τον υπουργό των Εξωτερικών και αδιαφορώντας πλήρως για τις θέσεις του κ. Κοτζιά» σημείωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Με συγχωρείτε δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Με πολύ μεγάλο προβληματισμό και περίσκεψη αντιμετωπίζουμε ως ΝΔ και εγώ προσωπικά τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αυτή χειρίζεται τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Αυτά τα πράγματα που γίνονται είναι αδιανόητα. Αυτή δεν είναι εξωτερική πολιτική, είναι επιμέρους κατακερματισμένη στα μικροπολιτικά συμφέροντα του καθενός, του ΥΠΕΞ, δική του πολιτική, του υπουργού Άμυνας, δική του πολιτική, του Μαξίμου που προσπαθεί να ισορροπήσει και να μαζέψει τα σπασμένα» τόνισε από την πλευρά του ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής του κόμματος, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον Realfm.