ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προτάσεις να αφήσουν το ΚΙΝΑΛ και να επιστρέψουν στο… ΠΑΣΟΚ!

Σχεδόν ένας χρόνος απέμεινε μέχρι τον Νοέμβριο του 2021, όταν και θα πραγματοποιηθεί το κρίσιμο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, που θα εκλέξει πρόεδρο, αφού λήγει η τετραετής θητεία της Φώφης Γεννηματά στην αρχηγία του κόμματος.

Και παρότι ο χρονικός ορίζοντας είναι μακρινός, ήδη οι διεργασίες και οι ζυμώσεις είναι κάτι παραπάνω από έντονες…

Σε ρεπορτάζ του στο iefimerida.gr, ο δημοσιογράφος Άγγελος Μόσχοβας κάνει λόγο για έντονο παρασκήνιο, σημειώνοντας πως η δημοσκοπική στασιμότητα γύρω στο 6-6,5%, και παρότι, μάλιστα, διαπιστώνεται φθορά στον ΣΥΡΙΖΑ, έχει προκαλέσει ανησυχία στα στελέχη του ΚΙΝΑΛ και, φυσικά, στην ίδια τη Φώφη Γεννηματά, η οποία έχει επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει, τόσο δημοσκοπικά όσο και πολιτικά. Το γεγονός, δε, ότι υπάρχουν στελέχη που προέρχονται από τον χώρο, αλλά αξιοποιούνται από τη ΝΔ και παλαιότερα από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκαλεί συνθήκες ασφυξίας στη Χ. Τρικούπη.

Η Φώφη Γεννηματά, σημειώνεται στο ρεπορτάζ, ξέρει ότι αν στις εκλογές δεν ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματος, θα έχει τελειώσει, και στη Χ. Τρικούπη αρχίζουν και συζητούν δειλά-δειλά την ανάγκη ενός «σοκ» στο κόμμα. Είτε αλλαγή ηγεσίας, είτε αλλαγή ονόματος. Ή και τα δύο.

Ακόμη και στελέχη, μάλιστα, που είχαν αντιταχθεί με σφοδρότητα στην προοπτική «επιστροφής στις ρίζες», με άλλα λόγια στο ΠΑΣΟΚ, αρχίζουν τώρα να αναθεωρούν, βλέποντας ότι το εγχείρημα του ΚΙΝΑΛ «δεν τραβάει» στην κοινωνία. Και εισηγούνται στη Φώφη Γεννηματά να κάνει το μεγάλο βήμα… προς τα πίσω, με το να αλλάξει, δηλαδή, το όνομα του ΚΙΝΑΛ και να επιστρέψει στο «ΠΑΣΟΚ».

Σε ό,τι έχει να κάνει με το «ΑΦΜ του ΠΑΣΟΚ», με τα χρέη, δηλαδή, του κόμματος, η απάντηση είναι ότι ίσως θα πρέπει να αναζητηθούν λύσεις στις τράπεζες για να ρυθμιστούν, όπως γίνεται και με ιδιώτες. «Έτσι και αλλιώς το πολιτικό κόστος το έχουμε υποστεί», λένε στελέχη του ΚΙΝΑΛ που είχαν δώσει προ ετών μάχη περί του αντιθέτου.