ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προτίθεμαι να ασκήσω τα δικαιώματά μου, προειδοποίησε ο Γεραπετρίτης

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Βουλή μετά την πρωτολογία του Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ζήτησε και έλαβε τον λόγο παρά τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να απαντήσει επί του προσωπικού στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος ισχυρίστηκε πως ο κ. Γεραπτερίτης είπε «ψέμματα» ενώπιον της Βουλής.

«Έχει χαθεί το αληθές νόημα των λέξεων η λέξη ψέμα είναι μια βαριά λέξη θα πρέπει να την χρησιμοποιείτε με φειδώ. Αυτά που λέγοντας σε μια συνάθροιση και αποτελούν προσβολή για μια προσωπικότητα, έρχεστε με θράσος και τα λέτε στη Βουλή», είπε σε κλίμα έντασης και τόνισε:

«Μέμφεστε έναν βουλευτή ότι είπε ψέματα επικαλούμενος μια μυστική συνεδρίαση. Θα δηλώσω ευθέως ότι εγώ ουδέποτε ανέφερα αυτά που είπατε στην επιτροπή της Βουλής, ρωτήστε τον κ. Κατρούγκαλο που ήταν παρών αν ήταν ψέμματα. Σας παρακαλώ, να ανακαλέσετε. Εγώ προτίθεμαι να ασκήσω όλα τα δικαιώματά μου για την προσβολή που κάνατε. Είπατε ότι κανένας δεν είναι υπεράνω του Συντάγματος και του Νόμου», τόνισε. ανέφερε ο κ. Γεραπτερίτης

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Γνωρίζατε ή δεν γνωρίζατε όταν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας απαντούσε ο κ.Κοντολέων. Μην μου κουνάτε το δάχτυλο για μηνύσεις και αγωγές, εδώ μιλάμε πολιτικά. Γνωρίζατε ή δεν γνωρίζατε. Αν γνωρίζατε εσείς και ο κ.Πιερρακάκης είστε συμμέτοχοι και συνεργοί στο έγκλημα. Το να βγαίνετε εσείς και να μου κουνάτε το δάχτυλο πάει πολύ».