ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη για τον Σαλμά

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την καταγγελία της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία κάνει λόγο για παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ, Μάριου Σαλμά για την επίσπευση δικαστικής υπόθεσης που τον αφορά.

«Η κυνική παραδοχή του κ. Σαλμά ότι όντως παρενέβη στο έργο της Δικαιοσύνης για εκκρεμή υπόθεσή του, εκθέτει ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη», σημειώνει αρχικά στην ανακοίνωσή του κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εν συνεχεία η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «οι δικαιολογίες του κ. Σαλμά είναι αστείες και τις αφήνουμε στην κρίση των δικαστικών λειτουργών και των πολιτών. Κατά πόσο μπορεί δηλαδή ένας πολίτης να απαιτεί κάτι σε έντονο ύφος από έναν δικαστή ή εισαγγελέα για εκκρεμή υπόθεσή του».

Ομως, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «είναι και αποκαλυπτικές των προθέσεων και της καθεστωτικής νοοτροπίας που έχει η σημερινή κυβέρνηση και η ΝΔ». «Αυτό που όμως δεν είναι καθόλου αστείο, είναι η αμήχανη σιωπή του κ. Μητσοτάκη», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει ότι «ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα για την ωμή παρέμβαση βουλευτή του στη Δικαιοσύνη» και «οφείλει τώρα να τον αποπέμψει χωρίς υπεκφυγές».