ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρετός συσκέψεων στη ΝΔ – To σχέδιο των 111 ημερών του Κυριάκου

Σε συνεχείς συσκέψεις με τους επιτελείς του κόμματος και τους στενούς του συνεργάτες είναι από το πρωί ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί νέο σχήμα τομεαρχών της ΝΔ, θα οριστεί νέος εκπρόσωπος Τύπου και θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Επιπλέον, συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη τονίζουν ότι ισχύει η δέσμευσή του για αναγέννηση της ΝΔ μέσα σε 111 ημέρες και εντός της εβδομάδας ο πρόεδρος του κόμματος θα ανακοινώσει την απόφασή του για τη διενέργεια συνεδρίου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί νωρίτερα τακτικό συνέδριο.

Εξάλλου, αποχωρώντας το βράδυ από τα γραφεία του κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι εκτός απροόπτου η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα συγκληθεί την Πέμπτη. Επεσήμανε ακόμα πως θα πραγματοποιηθεί άμεσα και η συνάντησή του με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη αλλά και με τον Αλέξη Τσίπρα. Όπως είπε, προτεραιότητά του είναι η οργανωτική αναδιάταξη της ΝΔ.

Με τον κ. Μητσοτάκη επικοινώνησε το πρωί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζόζεφ Ντόλ και τον συνεχάρη για την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ.

Σύντομα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πραγματοποιήσει και το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, το οποίο ως είθισται θα είναι στην Κύπρο.