ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πύρρος Δήμας για Φώφη Γεννηματά: «Τα παιδιά της μάς ράγισαν την καρδιά»

Για τη δική του εμπειρία από τη γνωριμία του με τη Φώφη Γεννηματά μίλησε ο Πύρρος Δήμας. Ο Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών και πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ περιέγραψε στον ΑΝΤ1 το τελευταίο ραντεβού που είχε μαζί της. Τόνισε πως η Φώφη Γεννηματά δεν εκμεταλλεύτηκε πολιτικά το πρόβλημα υγείας της, ενώ τη χαρακτήρισε «ήρεμη δύναμη». «Αγωνίστρια μεγάλη, με υπερηφάνεια, με αξιοπρέπεια. Δεν εκμεταλλεύτηκε ποτέ το πρόβλημά της. Απλά το ανακοίνωσε ότι υπάρχει, ότι υπήρχε πρόβλημα, αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε ποτέ το θέμα υγείας της και δεν το έφερε ποτέ στο κομμάτι της πολιτικής ως εκμετάλλευση.

Ήταν ήρεμη δύναμη. Εγώ τη γνώρισα από κοντά, στο τελευταίο ραντεβού που είχαμε, εκτός από πρόεδρος, εκτός από αγωνίστρια, ήταν και μητέρα. Είχα αργήσει σε εκείνο το ραντεβού, το τελευταίο, λόγω κίνησης, και με πήρε τηλέφωνο. Μου λέει ”έρχεσαι;”. Της λέω ”είμαι από κάτω, παρκάρω”. Όταν ανέβηκα πάνω μού λέει ”θέλω να πάω σπίτι, να φάμε όλοι μαζί με τα παιδιά”. Αντιλαμβάνεσαι, όταν ακούς αυτό το πράγμα, της λέω ”πρόεδρε, δυο πράγματα και έφυγα, δεν θα κάτσω παραπάνω”, ήταν πολύ πολύ συγκινητικό αυτό.

Τι να πεις για την πρόεδρο; Ήταν ένας άνθρωπος που το πάλευε 14 χρόνια και κανείς δεν ήξερε τι περνά, μόνο η οικογένειά της, οι δικοί της άνθρωποι, οι συνεργάτες της. Συλλυπητήρια στην οικογένεια, στα παιδιά της… Μας τσάκισαν σήμερα, μάς ράγισαν την καρδιά», είπε εμφανώς συγκινημένος ο Πύρρος Δήμας.