ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αν συγκυβερνούσαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα ζητούσα άσυλο στα Τίρανα»

47170-psarianos

 

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γρηγόρης Ψαριανός, σε δηλώσεις του στον “Βήμα Fm”, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης με το κομμάτι της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα συνεργαζόταν με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός, όπως είναι σήμερα, δεν νομίζω ότι μπορεί. Αν μπορούσε μαζί με τους ΑΝΕΛ – τους Ανεξέλεγκτους Έλληνες, όπως έλεγε ο Αλέξης και δεχόταν και ο Πάνος – εγώ θα ζητήσω πολιτικό άσυλο στα Τίρανα.

Αν είναι, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ των Βρυξελλών, του Βερολίνου ή του Τέξας, συζητιέται. Αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του Μοσχάτου, του Μπραχαμίου και των αμφιθεάτρων, δεν έχεις να πεις πολλά πράγματα».

Ωστόσο, ο κ. Ψαριανός έκανε άνοιγμα σε όλες τις κεντροαριστερές δυνάμεις από τις οποίες δεν αποκλείεται το φιλοευρωπαϊκό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτός ο χώρος της Κεντροαριστεράς, μιας σοβαρής αριστερής, ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, μπορεί να συγκροτηθεί. Και μπορεί να συγκροτηθεί από τη ΔΗΜΑΡ  -από αυτή που ήταν και όχι από αυτό το απολειφάδι που έχει μείνει- κάποιες φυλές του ΠΑΣΟΚ και όχι όλες, το Ποτάμι, τους Οικολόγους και διαφόρους ανένταχτους, αλλά σοβαρούς ανθρώπους. Αυτοί πρέπει να το επιδιώξουν. Και ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ».