ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κάντε υπομονή λίγες μέρες» είπε ο Σαμαράς στους κατοίκους της Αμφίπολης

samaras_sthn_amfipolh

Το χώρο των ανασκαφών στην αρχαία Αμφίπολη Σερρών, όπου σύμφωνα με εκτιμήσεις και πληροφορίες φαίνεται να έχει εντοπιστεί κάτι σημαντικό κατά τις ανασκαφές στον μνημειακό περίβολο του Τύμβου Καστά, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός.

Με τη σύσταση «κάντε υπομονή λίγες μέρες», ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς απευθύνθηκε στους κατοίκους της Αρχαίας Αμφίπολης, με τους οποίους είχε σύντομη συνάντηση στο δημοτικό αναψυκτήριο λίγο προτού μεταβεί στον χώρο της αρχαιολογικής ανασκαφής.

Ο πρωθυπουργός, ιδιαίτερα ευδιάθετος, συνομίλησε με τους κατοίκους και στη συνέχεια μετέβη στον Τύμβο Καστά, όπου ξεναγήθηκε στον χώρο της ανασκαφής από την υπεύθυνη αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη και ενημερώθηκε για τα ευρήματα.

Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία και τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα, έφτασε στην Αρχαία Αμφίπολη γύρω στις 10 παρά 15 το πρωί.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αμφίπολης Κωνσταντίνος Μελίτος σημείωσε ότι «η επίσκεψη του πρωθυπουργού της χώρας σημαίνει πως κάτι πολύ μεγάλο και σημαντικό έχει δώσει η ανασκαφή» και πρόσθεσε ότι «η περιοχή και όλη η Ελλάδα πρόκειται να γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ