ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σφαγή» στην Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ

koubelis

 

Βαρύ είναι το κλίμα στην συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ. Τις προτάσεις του για πρωτοβουλίες της ΔΗΜΑΡ σχετικά με την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς με την συγκρότησης κοινής Επιτροπής με την Ελιά και το Ποτάμι που θα αναλάβει να διαχειριστεί το εγχείρημα, κατέθεσε ο Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος επιτέθηκε και στον Φώτη Κουβέλη, τονίζοντας πως δεν έκανε καμία αυτοκριτική για την εκλογική ήττα του κόμματος: «Χίλιες φορές να είχαμε διαψευστεί όσοι λέγαμε ότι ήταν λάθος η γραμμή μας και να πήγαινε καλά το κόμμα», είπε ο κ. Λυκούδης σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών.

«Υπάρχουν υπεύθυνοι και υποχρεούνται να αναλάβουν την ευθύνη τους όπως αυτοί νομίζουν. Δεν πιστεύω όμως στις ανθρωποθυσίες», επεσήμανε ο κ. Λυκούδης.

Ο Θωμάς Ψύρρας ανέφερε ότι είναι «σόλοικο» να αναλαμβάνει ο πρόεδρος την ευθύνη να παραιτείται κι άλλοι όχι. Τάχθηκε υπέρ του διαλόγου χωρίς εκ των προτέρων δεσμεύσεις με όσους ενδιαφέρονται για την διατύπωση μια προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Ο δε Γιώργος Κυρίτσης μίλησε για κλειστή ομάδα και παρεούλες που έπαιρναν τις αποφάσεις ενώ ζήτησε διάλογο με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ.