ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαρίδης: Τι είπε για το επίμαχο τηλεφώνημα και την λέξη «παράταση», που έφερε την ανατροπή.

Παρά το γεγονός,  ότι στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, ο κ. Σακελλαρίδης, μιλώντας στην πρωινή εκποιμπή του ΑΝΤ1, επισήμανε πως «ήταν ένα άνοιγμα των χαρτιών των δύο πλευρών», διευκρινίζοντας ότι «αν και τους εταίρους δεν μπορείς να τους θεωρήσεις όλους μια πλευρά». «Δόθηκε η ευκαιρία στην ελληνική πλευρά να αναπτύξει τα επιχειρήματά της και να καλυφθεί ένα κενό, να ανοίξει μια επικοινωνία και να αρχίσει ο διάλογος».

Κληθείς να απαντήσει για τις πληροφορίες των Financial Times, σύμφων με τις οποίες, ενώ ήταν έτοιμο το κοινό ανακοινωθέν, το τηλεφώνημα του Γιάννη Βαρουφάκη, στον Αλέξη Τσίπρα, ανέτρεψε τα δεδομένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανέφερε: «Τηλεφωνικές επικοινωνίες φυσικά και υπάρχουν, είναι φυσικό ο πρωθυπουργούς να θέλει να ενημερώνεται και να δίνει την κατεύθυνση στους υπουργούς που κάνουν τη διαπραγμάτευση», ενώ αποκάλυψε πως «η ελληνική πλευρά δεν μπορεί να δεχθεί διατυπώσεις που δείχνουν εμμονή στο παρελθόν και σε συγκεκριμένες πολιτικές» και είπε πως  σημείο διαφωνίας είναι η διατύπωση για την παράταση μνημονίου, καθώς την αναγκάζει να αναγνωρίσει ένα πρόγραμμα που οδήγησε την ελληνική κοινωνία σε κρίση.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης εμφανίστηκε ωστόσο αισιόδοξος για τη διαπραγμάτευση, λέγοντας ότι θα έχει καλή έκβαση, καθώς υπάρχει καλό πλαίσιο συνεννόησης. «Πιστεύω πως υπάρχουν περιθώρια για συμβιβασμό. Το κλίμα ήταν διαφορετικό υπήρχε ένα πλαίσιο συνεννόησης».