ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ποιον απευθυνόταν, ο στρατιωτικός χαιρετισμός…του Σαμαρά.

ImageHandler (2)

Η υπόσχεση του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, προς τους ένστολους, για την επιστροφή από τον επόμενο μήνα, του 50% από τις περικοπές, που έγιναν στους μισθούς τους, φαίνεται πως ικανοποίησε και πολλούς κυβερνητικούς βουλευτές, που είδαν τις σχέσεις τους, με τους ένστολους να διαταράσσονται.

Έτσι μετά τη λήξη της διαδικασίας της ψήφου εμπιστοσύνης και ενώ η ευφορία όλων ήταν διάχυτη, βουλευτής, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε: Πρόεδρε κάνεις πράξη όσα είπες. Ενδεικτική η απάντηση του κυρίου Σαμαρά: «Το 50% θα επιστραφεί στα σώματα ασφαλείας» είπε ο πρωθυπουργός και ταυτόχρονα χαιρέτησε στρατιωτικά…

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις περικοπές που έγιναν στους ένστολους, τονίζοντας ότι δικαιώθηκαν στο ΣτΕ και «τους δίνουμε μεγάλο μέρος των περικοπών που υπέστησαν, ακριβώς γιατί στο μεταξύ βγάλαμε πλεονάσματα».

Και πρόσθεσε: «Από τον επόμενο μήνα θα παίρνουν πίσω τη μισή περικοπή που τους έγινε από το 2012 και τα αναδρομικά της φετινής χρονιάς από τον Ιούλιο, ενώ από την επόμενη χρονιά θα παίρνουν κάθε μήνα και τα αναδρομικά και των δυο προηγούμενων ετών. Δηλαδή ταμειακά θα καλυφθούν πάνω από τα τρία τέταρτα των περικοπών που τους έγιναν».