ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή κριτική Τατσόπουλου σε Πανούση για τον παιδοκτόνο

Η δήλωση σοκ που διατύπωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης ότι δεν θα αργήσει ο θάνατος του 27χρονου πατέρα που σκότωσε την μικρή Αννυ και οι αναφορές του στην τύχη που είχαν αντίστοιχοι εγκληματίες προκάλεσε τη αντίδραση και την σφοδρή επίθεση προςν τον υπουργό από τον Πέτρο Τατσόπουλου.    

 

Αναλυτικά η ανάρτηση Τατσόπουλου στο Facebook:

«Το εφιαλτικό σε αυτή τη δήλωση δεν είναι η ίδια η δήλωση. Είναι ο φορέας της δήλωσης. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη -όσο ακόμη, από τα έγκατα του Άδη, δεν αντηχεί γελοία αυτή η ιδιότητα. Ο Πανούσης έχει δίκιο. Πράγματι, ελάχιστοι παιδοκτόνοι επέζησαν από αυτό το άγος, είτε επειδή δεν το άντεξαν οι ίδιοι είτε επειδή τους βοήθησαν διάφοροι καλοθελητές, προκαταβολικά ατιμώρητοι, ώστε να μην το αντέξουν.

Όταν όμως κάτι ανάλογο ΠΡΟΕΞΟΦΛΕΙ ο υπουργός ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ ισοδυναμεί με το να δίνει το ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ στους καλοθελητές με… την άδεια της αστυνομίας. Προσέξτε. Δεν είμαι αφελής. Δεν ισχυρίζομαι ότι οι προηγούμενες "εκτελέσεις" έγιναν… χωρίς την άδεια της αστυνομίας.

Ωστόσο, από τη στιγμή που ο ίδιος ο υπουργός… προφητεύει την εκτέλεση του φερόμενου ως δράστη, μπορούμε να ρίξουμε στα σκουπίδια δίκες, συνηγορίες και κράτη δικαίου. Μπορούμε να επιστρέψουμε στην αυτοδικία και στα λιντσαρίσματα. Είμαι σε θέση να γνωρίζω πως δεν ήταν αυτή η πρόθεση του Γιάννη. Αρκεί μια συγγνώμη για όσα, εγκληματικά επιπόλαια, βγήκαν από το απύλωτο στόμα του σήμερα».

Η απάντηση Πανούση

Μετά από τις ερμηνείες και επιθέσεις που δέχθηκε για όσα είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανήλθε με δήλωσή του.  

«Το βρίσκω τουλάχιστον παράλογο, υποκριτικό ή προσχηματικό το να ερμηνεύει κανείς τόσο εύκολα την επιστημονική, εμπειρική και ερευνητική διαπίστωση ενός επιστήμονα, ως δήθεν υποκίνηση ή προτροπή για τέλεση εγκλήματος, που υποτίθεται ότι υπονοεί ένας υπουργός. Η αφόρητη ελαφρότητα των πολιτικών αντιπαραθέσεων δεν μπορεί να ξεπερνά ούτε την ηθική, ούτε τη λογική, ούτε την επιστήμη.

ΥΓ. Είναι απορίας άξιο ότι μετά τη δήλωσή μου πως θα έχουμε «νεκρούς στις Σκουριές» δεν με κατήγγειλαν ότι προτρέπω σε αιματοχυσία στην περιοχή…»

Σημειώνεται ότι ο κ. Πανούσης μιλώντας  στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή στον Real FM 97,8, αναφερόμενος στον παιδοκτόνο πατέρα είπε μεταξύ άλλων:

"Κοιτάξτε, όταν σκοτώσεις τη μάνα σου ή το παιδί σου… και όλα αυτά, με βιασμούς ή τέτοιου είδους δολοφονίες… Υπάρχει ένας κώδικας τιμής μέσα στις φυλακές, εντός ή εκτός εισαγωγικών. Άρα γι’ αυτό σας είπα ότι εγώ νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πολύ γρήγορα θα έχουμε το θάνατο και του ίδιου του δράστη"¨.