ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να καρπωθεί την φθορά της κυβέρνησης»

Μέχρι να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού, απαιτούνται παράλληλες δράσεις με τη διατήρηση των μέτρων προστασίας και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης. «Οι πρώτοι εμβολιασμοί είναι ένα θετικό, αποφασιστικό βήμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας,ωστόσο δεν μπορεί να είναι το άλλοθι για να μη ληφθούν παράλληλα μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, δεν μπορεί να είναι το άλλοθι μιας απραξίας» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3

«Το δημόσιο αγαθό της υγείας θα πρέπει να υπηρετείται από ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας» είπε επίσης υποστηρίζοντας ότι πρέπει «να πάνε στην άκρη όλες αυτές οι προγραμματικές αγκυλώσεις και οι ιδεοληψίες , ότι μπορεί ο ιδιωτικός τομέας να υποκαταστήσει τον δημόσιο».

Για τις δημοσκοπήσεις

Αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα ο κ. Σκουρλέτης διαπίστωσε τη σημαντική δημοσκοπική απώλεια εμπιστοσύνης προς τους χειρισμούς της κυβέρνησης, αλλά παρατήρησε ότι για να μετατραπεί αυτό σε ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ απαιτείται η «κατάθεση αποτελεσματικών, εναλλακτικών προτάσεων, που θα δίνουν λύσεις στα προβλήματα των πολλών και όχι των λίγων ισχυρών».

«Αν κανείς προσπαθήσει να αποτυπώσει τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα,είπε, το πρώτο που θα έχει να επισημάνει είναι μια ραγδαία πτώση της απήχησης και της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση. Ραγδαίας σε σχέση με αυτό που ίσχυε τον Απρίλιο, τον Μάιο. Αυτό προκύπτει από όλες τις δημοσκοπήσεις και από όλα τα ποιοτικά ευρήματα. Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που μπορεί να έχει μια μικρή ανάκαμψη τους τελευταίους μήνες, αλλά δεν μπορεί να καρπωθεί αυτή την φθορά. Αυτή είναι μια πραγματική δημοσκοπική εικόνα αυτή τη στιγμή»

Και συνεχισε: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να το υπερβεί αυτό (σ.σ. την πτώση) ακολουθώντας την εξής στρατηγική: όχι προσπαθώντας να αναζητήσει τις αιτίες της δικής της υποχώρησης και να βρει πραγματικές λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα της κοινωνίας, αλλά θέτοντας ως προτεραιότητα το να αναπαράγει και να διατηρήσει ένα αντιΣΥΡΙΖΑ κλίμα, ρεύμα και μέτωπο, που ήταν και η αιτία που χάσαμε τις εκλογές του ’19. Έτσι μπορεί κανείς να εξηγήσει και όλες αυτές τις επικοινωνιακές αντεπιθέσεις, κενές περιεχομένου, γύρω από τα ζητήματα, για παράδειγμα, της Folli Follie και της ενδεχόμενης εμπλοκής στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ή και τόσα άλλα. Αλλά αυτό δεν αποτελεί θετική πολιτική παρουσία και θεωρώ ότι θα έχει «κοντά ποδάρια»».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για να πείσει, δεν πρέπει να κάνει το ίδιο, δεν μπορεί να βασίζεται στην αποτυχία της κυβέρνησης, η οποία εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή, περιμένοντας να στρέψει ο κόσμος την προσοχή και την εμπιστοσύνη του προς αυτόν. Πρέπει με έναν δυναμικό, τολμηρό τρόπο να διατυπώσει τη δική του στρατηγική απέναντι στα προβλήματα που τίθενται μετά την πανδημία. Και πιστέψτε με, ο Κόσμος θα είναι πολύ διαφορετικός μετά την πανδημία. Πολλά πράγματα θα αλλάξουν, άρα χρειάζονται και νέες απαντήσεις. Εκεί νομίζω ότι είναι η μεγάλη πρόκληση για εμάς».

Για το Συνέδριο

«Συνέδριο θα γίνει από τη στιγμή που θα μας το επιτρέψουν οι συνθήκες, είπε ο κ. Σκουρλέτης, «Να κάνουμε ένα ουσιαστικό συνέδριο, το οποίο θα είναι εφαλτήριο μιας νέας δυναμικής πορείας. Το συνέδριο δεν είναι μια εκ του μακρόθεν διαδικασία εκλογής, ίσως με έναν υποκατάστατο τρόπο, από αυτόν που συνήθως είχαμε, ψηφιακό. Το συνέδριο σημαίνει ανταλλαγή επιχειρημάτων, εμβάθυνση στα ζητήματα, προσπάθεια ανάδειξης νέων ερωτημάτων και σύνθεση. Σύνθεση ανάμεσα στις διαφορετικές απόψεις, που είναι πλούτος για ένα δημοκρατικό κόμμα. Αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο, να μιλάμε για ένα κόμμα δημοκρατικό». κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.