ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Θίγει το δικαίωμα του συνέρχεσθαι το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

«Ο χουντικής έμπνευσης νόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Μας το επιβάλει η δημοκρατική μας συνείδηση και η υπεράσπιση του συντάγματος» τόνισε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το νομοσχέδιο θίγει το βασικό κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα της διαδήλωσης και του συνέρχεσθαι. «Πρόκειται για ένα αντισυνταγματικό νομοσχέδιο. Το αντιλαμβάνεται έτσι ο πολίτης, το αντιλαμβάνονται οι δεκάδες άνθρωποι που φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν στην χούντα υπέρ της δημοκρατίας» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν μπορεί η κυβέρνηση να πιάνει το νήμα της χουντικής λογικής και να απαγορεύει τις διαδηλώσεις. Άκουσον άκουσον να θεωρείται ένοχος επειδή συμμετέχει σε μία διαδήλωση. Μπορεί να τρίβει τα χέρια της η ακροδεξιά της ΝΔ, οι άνθρωποι που υπερασπίστηκαν την χούντα και πιστεύουν σε αυτήν. Άνθρωποι που κατά καιρούς ήταν σε φιλοβασιλικά και φιλοχουντικά σχήματα» συμπλήρωσε ο Π. Σκουρλέτης.

Συνεχίζοντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «υπάρχει ένα βαρύ πέπλο πάνω από την δημοκρατία. Αυτό είναι το πρόβλημα σήμερα. Πώς διαμορφώνεται αυτό το πέπλο; Ποιος το έχει υφάνει; Είμαστε την επόμενη της παρουσίασης της λίστας Πέτσα – Μητσοτάκη που αποτελεί ένα ενεργό σκάνδαλο εκ μέρους της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να χειραγωγήσει την ενημέρωση. Δεν το λέμε μόνο εμείς, το λένε οι δημοσιογραφικές ενώσεις που έθεσαν ερωτήματα προς την κυβέρνηση για τα κριτήρια».