ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταδιακή άρση των μέτρων το Μάιο «βλέπει» ο Πέτσας αλλά προειδοποιεί

Τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την σταδιακή επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα ανέλυσε μιλώντας στο MEGA ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Όπως σημείωσε αν μείνουμε στο σπίτι έως και τον Απρίλιο, τον Μάιο θα μπορούμε να πάμε σε μία σταδιακή, μακρόσυρτη άρση των μέτρων.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας της Ελλάδας, λέγοντας ότι η εικόνα είναι καλή αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται εφησυχασμός.
«Μέχρι τις 27 του μήνα πρέπει να μείνουμε σπίτι και μετά μαζί με τους ειδικούς θα σχεδιάσουμε μέτρα ώστε να οδηγούν σε μία σταδιακή και μακρόσυρτη επαναφορά στην κανονικότητα» τόνισε.
Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν πιο αυστηρά μέτρα, τόνισε ότι υπήρξαν δύο σενάρια. Περιορισμό στον αριθμό μετακινήσεων και χρονικός περιορισμός στις εξόδους.
Όπως είπε, για την ώρα, εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης προστίμων για τις άσκοπες μετακινήσεις χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει ληφθεί κάποια απόφαση, ενώ επανέλαβε ότι θα υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι στις εθνικές οδούς την περίοδο του Πάσχα.
Αναφορικά με το θέμα που αφορά στα σχολεία, τόνισε πως η κυβέρνηση μαζί με τους ειδικούς είχαν λάβει νωρίς την απόφαση για κλείσιμο των σχολείων. Σχετικά με τις πανελλαδικές, σημείωσε ότι θα γίνουν οπωσδήποτε μέχρι το καλοκαίρι και όχι το φθινόπωρο.

Δείτε όσα είπε