ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταμάτης σε Τσίπρα: Με πιάσατε κορόιδο, με πιάσατε στον ύπνο, συνεδριάσατε και με βάλατε στη φάκα…

ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Την πρόταση μομφής, που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, θυμήθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε:

«Με πιάσατε κορόιδο, με πιάσατε στον ύπνο, συνεδριάσατε και με βάλατε στη φάκα, αλλά μην χαίρεστε δεν είστε ο πρώτος, ένας άλλος με εξαπάτησε έξω από το γήπεδο Χαριλάου, πριν από χρόνια που έπαιζε τον παπά και με έπιασε κορόιδο».

Ο κ. Στάματης, πρόσθεσε ότι έκανε «γκάφα και έπεσε «θύμα»» καθώς ο ίδιος είχε δεχτεί την πρόταση ως προς την διαδικασία διευκρινίζοντας ότι δεν την είχε δεχτεί για λογαριασμό της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Επικρατείας, αναφερόμενος στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, επισήμανε ότι «είστε και εσείς νέος άνθρωπος και το κόμμα σας νέο κόμμα, έχετε πολύ δρόμο ακόμα να βαδίσετε, χρειάζεστε ακόμα πολύ χρόνο και εμείς έχουμε ακόμα πολύ δουλειά να κάνουμε, να μπούμε μέσα στη λάσπη για να βγάλουμε το κάρο. Πολιτικά δεν σας συμφέρει να έρθετε μαζί μας τώρα».

«Η κυβέρνηση επιθυμεί να ολοκληρώσει τη θητεία της μέσα στα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα όρια. Το μόνο που μπορεί να την εμποδίσει είναι η αδυναμία να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας. Εμείς θα κινηθούμε απολύτως θεσμικά, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και το συνταγματικό έθιμο. Με σεβασμό στους θεσμούς και στα πρόσωπα, που σήμερα εκπροσωπούν τους θεσμούς. Δεν είναι σεβασμός να ζητάμε πρόωρη ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Είναι προσβολή και στον θεσμό και στο πρόσωπο. Και η αξιωματική αντιπολίτευση αυτό έπρεπε να το προσέξει ιδιαίτερα. Εμείς θα εξαντλήσουμε και θα κινηθούμε μέσα στους ρυθμούς, που προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής. Και το θέμα της εκλογής θα κριθεί εδώ στο κοινοβούλιο. Εν ανάγκη και στην τρίτη ψηφοφορία. Μακάρι να σας πείσουμε να τελειώνουμε με την πρώτη», κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης.