ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο μισθοδικείο η Βασιλική Θάνου – Ζητά ανάκληση του φόρου εισοδήματός της

Στο Μισθοδικείο προσέφυγε η νομική σύμβουλος του Μεγάρου Μαξίμου και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, ζητώντας την φοροαπαλλαγή κατά 25% του ακαθαρίστου εισοδήματος της για μια οικονομική χρήση (2011-2012).

Η κυρία Θάνου ζητάει την ανάκληση του καταλογισμού φόρου εισοδήματος των αποδοχών της που της επιβλήθηκε κατά ποσοστό 25% επί του ακαθαρίστου συνολικού φόρου για ένα έτος. Υπολογίζεται ότι δεν υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ.

Στην αίτησή της η Βασιλική Θάνου επικαλείται την υπ΄ αριθμ. 89/2013 απόφαση του Μισθοδικείου που έχει κρίνει ότι την φοροαπαλλαγή των βουλευτών την δικαιούνται και οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί.

Η επίμαχη φοροαπαλλαγή τόσο για τους βουλευτές όσο και για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, με μεταγενέστερη νομοθετική ρύθμιση, έχει καταργηθεί.

Παλιότερα και συγκεκριμένα το 2013 (απόφαση υπ´ αριθμόν 89/2013) το Μισθοδικείο είχε κρίνει ότι οι δικαστές και οι εισαγγελείς δικαιούνται, όπως και οι βουλευτές, να έχουν αφορολόγητο το 25% των ακαθαρίστων αποδοχών τους.

Το αίτημα της κυρίας Θάνου συζητήθηκε σήμερα ενώπιον του Μισθοδικείου, το οποίο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του η οποία είναι περισσότερο από βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει το αίτημα της Βασιλικής Θάνου, λόγω της έως τώρα νομολογίας του.