ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Μπαχρέιν ο Νίκος Δένδιας με τον ΥΠΕΞ της Αιγύπτου

Σε συνέχεια της χθεσινής τετραμερούς συνάντησης στην Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μεταβαίνει σήμερα με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι, στο Μπαχρέιν, όπου θα συμμετάσχουν στο ετήσιο φόρουμ «Manama Dialogue».

«Οι υποδειγματικές σχέσεις Ελλάδας-Αιγύπτου και οι εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική στο επίκεντρο» γράφει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Δένδιας παραθέτοντας φωτογραφίες του, μαζί με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών, μέσα από το αεροπλάνο.

Κατά την παραμονή του στο Μπαχρέιν από σήμερα έως τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών συναντήσεων με υψηλούς αξιωματούχους του Μπαχρέιν.

 

Συγκεκριμένα, σήμερα, στο περιθώριο του Φόρουμ «Manama Dialogue» προβλέπεται να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράκ Φουάντ Χουσεΐν (Fuad Hussein) και στη συνέχεια με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ Ειάλ Χουλάτα (Eyal Hulata).

Την Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον πρωθυπουργό του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί (Masrour Barzani) και στη συνέχεια με τον Ιορδανό ομόλογό του Άιμαν Σαφάντι (Ayman Safadi).

Επίσης, αύριο θα συμμετάσχει στις εργασίες του ετήσιου φόρουμ «Manama Dialogue» (19-21 Νοεμβρίου 2021) και, ειδικότερα, στη συζήτηση με θέμα «Conflict Termination in the Wider Region».

Τη Δευτέρα προγραμματίζεται να έχει συνάντηση τη Δευτέρα με τον ομόλογό του Αμπντελατίφ μπιν Ρασίντ Αλζαγιάνι (Abdullatif bin Rashid Alzayani). Οι συνομιλίες αναμένεται να καλύψουν κυρίως τις διμερείς σχέσεις, εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, περιοχή του Κόλπου και Λιβύη, καθώς και τη συνεργασία της Ελλάδας με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να γίνει δεκτός από τον διάδοχο του θρόνου και πρωθυπουργό του Μπαχρέιν πρίγκιπα Σαλμάν μπιν Χαμάντ Αλ Χαλίφα.