ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο ΣτΕ η αίτηση Θάνου για αναστολή της καθαίρεσής της

Ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας πραγματοποιήθηκε σήμερα-κεκλεισμένων των θυρών-η συζήτηση της αίτησης αναστολής τόσο της τέως πρόεδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλικής Θάνου όσο και της τέως αντιπρόεδρου της ανεξάρτητης αρχής Άννας Νάκου, αλλά και των δυο μελών της Νικολάου Ζευγώλη και Ιωάννη Παύλοβιτς για το θέμα της έκπτωσης τους από τα καθήκοντα τους.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Αναστολών του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου του τρίτου θερινού τμήματος διακοπών, σε σχηματισμό Ολομέλειας, με πρόεδρο την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Δημήτριο Εμμανουηλίδη.

Η συζήτηση διήρκησε περίπου δύο ώρες.

Οι προσφεύγοντες, μεταξύ των οποίων και η κυρία Θάνου, ζητούν να «παγώσει» η έκπτωσή τους από τα συγκεκριμένα αξιώματα.

Στις αιτήσεις τους υποστηρίζουν ότι η θέσπιση του επίμαχου ασυμβιβάστου με το νόμο 4623/2019, παραβιάζει σειρά διατάξεων, τόσο της κοινοτικής όσο και ελληνικής νομοθεσίας, ενώ κάνουν λόγο για φωτογραφική κυβερνητική ρύθμιση με στόχο την απομάκρυνσή τους από τις θέσεις τους.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης, οι συνήγοροι των τεσσάρων τέως μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ανέπτυξαν τη νομική επιχειρηματολογία τους, ενώ τις θέσεις τους αντέκρουσαν οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Δημοσίου (Νομικό Συμβούλιο του Κράτους).

Τελικά, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Κατά πληροφορίες, πιθανότατα η απόφαση αναμένεται μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.