ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στουρνάρας: Υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια ηθικής εξόντωσής μου

Περιθώρια μιας συμβιβαστικής λύσης με τους δανειστές στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων. Η οποία θα προβλέπει τη μείωση του στόχου 3,5% του ΑΕΠ έναντι επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων βλέπει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας. Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Ο κ. Στουρνάρας μιλά επίσης στην εφημερίδα “Καθημερινή” για την προηγούμενη κυβέρνηση. Για την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδας. Για την ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της Ελλάδας για τις φοροελαφρύνσεις. Για το πρωτογενές πλεόνασμα και για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για συντονισμένη προσπάθεια ηθικής εξόντωσης του. Σημειώνοντας χαρακτηριστικά. «Η λέξη στοχοποίηση είναι δυστυχώς πολύ ήπια και κρύβει μια ζοφερή πραγματικότητα. Σε αυτήν τη ζοφερή πραγματικότητα πρέπει να ριχτεί άπλετο φως από τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, όχι για λόγους αντεκδίκησης αλλά για λόγους προστασίας του κράτους δικαίου. Υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια από κρατικούς και παρακρατικούς παράγοντες, ηθικής εξόντωσης και’δολοφονίας χαρακτήρα’ εμού, της συζύγου μου και των θυγατέρων μας, προκειμένου να εμποδιστώ να εκτελέσω τα καθήκοντά μου».

«Αντεξα και προστάτευσα την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδας επειδή είμαι απολύτως καθαρός, επειδή δεν βρήκαν απολύτως τίποτα οι σκευωροί και χάρη στη στήριξη που είχα από την οικογένειά μου, από τους διευθυντές και το προσωπικό της Τράπεζας της Ελλάδος και από την ΕΚΤ. Κάποιος άλλος στη θέση μου ίσως να μην άντεχε και τότε οι επιπτώσεις θα ήταν απρόβλεπτες. Είμαι πρόθυμος να μιλήσω για ό,τι έγινε, εφόσον οι αρμόδιοι θεσμοί επιληφθούν και κληθώ να καταθέσω», προσθέτει.