Κορωνοϊός, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγκέντρωση αντιεμβολιαστών έξω από το σπίτι του Πλεύρη – «Στοχοποιούν την οικογένεια μου»

Συγκέντρωση αντιεμβολιαστών για τον κορωνοϊό πραγματοποιήθηκε έξω από το σπίτι του υπουργού υγείας, Θάνου Πλεύρη, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο υπουργός Υγείας με ανάρτησή του στο Twitter, τόνισε ότι στοχοποιείται η οικογένεια του για τις αποφάσεις που έχει λάβει στον τομέα της Υγείας, ενώ διευκρίνισε ότι αναμένει την «αυτονόητη καταδίκη από όλο τον πολιτικό κόσμο».

«Έξω από το σπίτι μου που βρίσκεται η γυναίκα μου και τα δυο μου παιδιά έχουν συγκεντρωθεί αντιεμβολιαστές και «διαδηλώνουν» εναντίον της οικογένειας μου. Στοχοποιείται η οικογένεια μου για τις υπουργικές μου αποφάσεις. Αναμένω την αυτονόητη καταδίκη από όλο τον πολιτικό κόσμο», αναφέρει η σχετική ανάρτηση του κ. Πλεύρη.

«Η θέση της κυβέρνησης παραμένει. Οι άνθρωποι που παρέχουν υπηρεσίες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας πρέπει να εμβολιαστούν» είπε ο υπουργός Υγείας, απαντώντας νωρίτερα στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κωσταντίνου Μπούμπα για τους υγειονομικούς που έχουν τεθεί σε αναστολή επειδή δεν θέλουν να εμβολιαστούν. «Κάποιος για να παρέχει υπηρεσίες στο ΕΣΥ, θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος» είπε ο κ. Πλεύρης και προσέθεσε: «Αυτή είναι η θέση που μας έχει υποδείξει η επιστήμη».

«Με βάση την πορεία της πανδημίας, εάν κριθεί ότι πρέπει να αλλάξει κάτι θα αλλάξει. Αυτή τη στιγμή όμως είμαστε στη φάση που δίνουμε παρατάσεις σε όλες τις ρυθμίσεις που υπάρχουν για την πανδημία», εξήγησε ο υπουργός Υγείας και σημείωσε ότι οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να αντιληφθούν ότι υπηρετούν την ιατρική επιστήμη, την επιστήμη της νοσηλευτικής και θα πρέπει να σέβονται τους κανόνες και τις αρχές της επιστήμης που υπηρετούν.

«Όταν οι κανόνες, οι αρχές και οι αξίες αναφέρουν ότι πρέπει να είναι εμβολιασμένοι, για την προστασία των τρίτων και του εαυτού τους, αυτοί οι κανόνες πρέπει να τηρούνται», είπε ο Θάνος Πλεύρης και προσέθεσε: «παραμένουμε στη θέση μας ότι πρέπει να εμβολιαστούν. Από εκεί και πέρα, παρακολουθώντας την πορεία της πανδημίας, είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε οποιαδήποτε αλλαγή χρειάζεται».