ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Δένδια μετά από τη νέα τουρκική πρόκληση

Συνάντηση στο γραφείο του με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές επισήμαιναν ότι: «Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση παρακολουθούν τις εξελίξεις με ψυχραιμία και ετοιμότητα».

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με το Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας και διαμήνυσε ότι πλέον είναι μονόδρομος οι κυρώσεις από την ΕΕ στην Τουρκία.

Ο κ. Μάας, ο οποιος προηγουμένως συναντήθηκε και με τον κ. Δένδια, δήλωσε από την πλευρά του ότι τόσο η γερμανική κυβέρνηση όσο και η γερμανική προεδρία της Ε.Ε. περιμένουν να δώσει τέλος η Τουρκία σε αυτή την πολιτική των γεωτρήσεων και να μην προχωρήσει σε νέες γεωτρήσεις.

Με τη Navtex που εκδόθηκε από την υδρογραφική υπηρεσία Αττάλειας, η Τουρκία δεσμεύει περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και το Καστελόριζο από σήμερα έως και τις 2 Αυγούστου. Ήδη στην περιοχή πλέει το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τεθεί σε επιφυλακή από τον Έβρο μέχρι τη Γαύδο.