ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Νέχαμερ με φόντο μεταναστευτικό και Αν. Μεσόγειο

Με τον υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νέχαμερ συναντήθηκε σήμερα Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και συζήτησαν, μεταξύ άλλων, και για το μεταναστευτικό.

Απόλυτη εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, έχει ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νέχαμερ, σύμφωνα με όσα αναφέρουν κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται, πως ο κ. Νέχαμερ, συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι συζητήσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αφορούσαν στις τρέχουσες εξελίξεις στο μεταναστευτικό αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε στον κ.Νέχαμερ την ικανοποίηση της Αθήνας για τη στήριξη των ελληνικών θέσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από την Αυστρία.

Ο κ. Νέχαμερ, ως προς το μεταναστευτικό, εξέφρασε «την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση ενός εκρηκτικού προβλήματος που απειλεί τα ελληνικά σύνορα που είναι και σύνορα της Ευρώπης».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την ετοιμότητα της χώρας του να συνδράμει περαιτέρω την Ελλάδα έμπρακτα, κάτι που ήδη κάνει.

Τέλος, συζήτησαν και για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη και προκλητική στάση της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος.