ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα…«γαλλικά» του Μεϊμαράκη στον Παπαμιμίκο-Οι διάλογοι-«φωτιά»

Η απροειδοποίητη «έφοδο» του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, για να αποσύρει τον εκπρόσωπό του, Θεόδωρο Αμπατζόγλου, εκτοξεύοντας βαριές καταγγελίες κατά του γραμματέα Ανδρέα Παπαμιμίκου και του γενικού διευθυντή Κώστα Τσιμάρα για απόπειρα να «στήσουν» τη διαδικασία εκλογής, επιλέγοντας με αδιαφανείς συνθήκες την εταιρεία που θα οργανώσει την ψηφοφορία για την εκλογή αρχηγού, έχει κάνει άνω-κάτω τη Νέα Δημοκρατία.

Ήταν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, όταν ο πρόεδρος της ΝΔ «εισέβαλε» στο γραφείο του πρώτου ορόφου της Συγγρού, όπου πραγματοποιούνταν μια ακόμη πολύωρη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ. «Πού είναι ο Αμπατζόγλου;» ρώτησε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μόλις άνοιξε με πάταγο την πόρτα. Και, μόλις εντόπισε τον εκπρόσωπο του, πρόσθεσε: «Πάμε να φύγουμε, Θόδωρε. Δεν θα μείνουμε εδώ να συμμετάσχουμε σε μια διαδικασία που εξευτελίζει τους Νεοδημοκράτες».

Στο ερώτημα παρισταμένων για το «τι εννοεί», ο κ. Μεϊμαράκης φέρεται να απάντησε, χρησιμοποιώντας βαρύτατες εκφράσεις, όπως «αρχ…», «μαλ…», «μουν[…]πανο» κατά των κυρίων Παπαμιμίκου και Τσιμάρα. Τους δύο αυτούς, όπως εξηγούσαν συνεργάτες του, θεωρεί υπεύθυνους για την τροπή που έχουν πάρει οι συζητήσεις στην ΚΕΦΕ.

«Τρώνε σκοπίμως το χρόνο, για να καλύψουν τις μαϊμουδιές που ετοιμάζουν με την εταιρεία που έχουν ήδη επιλέξει για να βγάλουν λεφτά, αλλά και το αποτέλεσμα που θέλουν» ήταν ο ισχυρισμός του περιβάλλοντος Μεϊμαράκη. Υποστήριξαν ότι ο κ. Τσιμάρας, σε προηγούμενη συνεδρίαση, είπε ότι έχει βρει την εταιρεία που θα οργανώσει την ψηφοφορία, ενώ καταμαρτυρούσαν στο γραμματέα του κόμματος για «σκόπιμες διαρροές» σε βάρος του προέδρου της ΝΔ, τον οποίο εμφάνιζε να θέλει υψηλή συνδρομή για όσους δεν είναι μέλη της ΝΔ και να πάνε να ψηφίσουν τη μέρα που θα στηθούν οι κάλπες.

«Εμείς ποτέ δεν βάλαμε θέμα για τη συνδρομή» έλεγαν συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη. «Το μόνο ζήτημα που βάλαμε είναι η διασφάλιση της διαδικασίας με τη διαφανή επιλογή της εταιρείας, η οποία θα μας προτείνει την ημερομηνία που θα γίνει η εκλογή, τις κάλπες που θα στηθούν και το κόστος που θα έχει όλη η οργάνωση για να αποφασίσουμε στη συνέχεια το ύψος της συνδρομής που θα πληρώσουμε».

Μετά την επεισοδιακή αποχώρηση του κ. Μεϊμαράκη από τη συνεδρίαση και τη διακοπή που μοιραία ακολούθησε, εξαιτίας της μεγάλης αναστάτωσης που προκλήθηκε, μέλη της ΚΕΦΕ θεωρούσαν «ανεξήγητη και υπερβολική» την αντίδραση του κ. Μεϊμαράκη, που άλλοι τη θεωρούσαν ως κίνηση που μαρτυρά την πρόθεσή του να αποσύρει την υποψηφιότητά του.
«Πρώτα θα πετάξει τον Παπαμιμίκο από τον τρίτο όροφο της Συγγρού και μετά θα αποσυρθεί…» σχολίαζαν συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη, που του απέδιδαν τη φράση: «Αν είναι να χάσω, θα χάσω επειδή έτσι αποφάσισαν οι Νεοδημοκράτες και όχι επειδή από τη… μαϊμουδιά του Παπαμιμίκου!».