ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα τρία μετεκλογικά σενάρια

Στα σενάρια της επομένης των εκλογών στέκεται το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο αναλύει τα τρία ενδεχόμενα που θα προκύψουν μετά το αποτέλεσμα. 
 

Η Ελλάδα, γράφει το πρακτορείο, μπορεί να οδηγηθεί σε συζητήσεις διαρκείας για τον σχηματισμό κυβέρνησης, που ενδεχομένως θα δυσκολέψουν την εφαρμογή των μέτρων της συμφωνίας.
Το καλό σενάριο

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το καλό σενάριο είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας με ισχυρή εντολή υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, στην οποία θα ηγείται, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η ΝΔ.

Ο Τσίπρας, συμπληρώνει η εφημερίδα, έχει αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη με τους Ευρωπαίους μετά την υπογραφή της συμφωνίας. Σήμερα φαίνεται ως το πιο σίγουρο «στοίχημα», ότι θα εφαρμόσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις.
Το κακό σενάριο

Το κακό σενάριο θα ήταν, να σχηματιστεί μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά χωρίς την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. Σε αυτή την περίπτωση, η εφαρμογή του Μνημονίου θα εξαρτάται από την στήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ή ένα κατακερματισμένο κοινοβούλιο, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να λαμβάνουν πολύ μικρά ποσοστά.

Το άσχημο σενάριο

Το χειρότερο σενάριο θα είναι, ένα τόσο κατακερματισμένο κοινοβούλιο, ώστε να χρειαστεί η συμμετοχή τεσσάρων κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ή να χρειαστεί ο Τσίπρας την στήριξη της Λαϊκής Ενότητας…