ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τάσος Γαϊτάνης: «Ο κ. Τσίπρας επενδύει στις πλατείες των αγανακτισμένων»

Για τα αποτρόπαια γεγονότα της Ν. Σμύρνης καθώς και για την ανεύθυνη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε ο κ. Τάσος Γαϊτάνης, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90,1 και στη δημοσιογράφο Κατερίνα Πλατή.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ, αρχικά σημείωσε ότι η τυφλή οργή δεν έχει κανένα αποτέλεσμα και καταδίκασε τα χθεσινά επεισόδια. Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του καλούσαν χθες εν μέσω πανδημίας, όπου είχαμε τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων εδώ και ένα χρόνο, τους πολίτες να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη συγκέντρωση. Παράλληλα υπενθύμισε οτι ο κ. Τσίπρας σε πρόσφατη συνέντευξη του είπε ότι αναλαμβάνει το ρίσκο της διασποράς, άρα από αυτό προκύπτει ότι έχει και την πολιτική ευθύνη για το γεγονός ότι συγκεντρώθηκαν χιλιάδες κόσμου στη Νέα Σμύρνη.

Επισήμανε επίσης οτι ο κ. Τσίπρας ποτέ δεν έχει ζητήσει ευθέως από τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα, μιλά για εικόνες «Μπέργκαμο» και καλεί τον κόσμο σε πορείες. Ταυτόχρονα, ασκεί κριτική για την αύξηση των κρουσμάτων και κατηγορεί την κυβέρνηση πως δεν διαχειρίζεται σωστά την επιδημιολογική κρίση. Ο κ. Γαϊτάνης επεσήμανε ότι οι ευθύνες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μεγάλες.

Τέλος για την κριτική που ασκείται από το ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τα γεγονότα της Κυριακής, υπογράμμισε ότι ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο η κυβέρνηση καταδίκασε από την πρώτη στιγμή. Παράλληλά ανέφερε οτι έχει ήδη διαταχθεί ΕΔΕ και έχει αναλάβει την όλη διαδικασία ο Συνήγορος του Πολίτη. Από την άλλη όμως τόνισε, έχουμε τον Α. Τσίπρα που μιλάει για πογκρόμ βίας και αυταρχισμού σε οικογένειες και νέους ανθρώπους. Το αποτέλεσμα είναι να καλλιεργηθεί, ένα κλίμα μίσους και έντασης όπου η αποκορύφωση του ήταν χθες το βράδυ. Είναι φανερό σημείωσε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του επενδύουν σε πλατείες με «νεο-αγανακτισμένους» και πρόσθεσε οτι σήμερα τα στελέχη του έφτασαν στο σημείο, με τη ρητορική τους, να εξισώνουν την Αστυνομία με τους μπαχαλάκηδες.