ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος στη δίωξη Γερμενή για την επίθεση εναντίον Καμίνη

Στην οριστική λύση της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, γνωστού και ως «Καιάδα», για την επίθεση κατά του τέως Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, αποφάσισε η ελληνική Δικαιοσύνη, σύμφωνα με το news247.gr.

Πρόκειται για ακόμα μία δικογραφία που πέφτει «θύμα» του νέου Ποινικού Κώδικα.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, με τον Γ. Γερμενή, που σήμερα κατηγορείται και για διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, να είναι παρών στη δικαστική αίθουσα. Ωστόσο, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο δεν μπήκε στην ουσία του περιστατικού, εξαιτίας του νέου Ποινικού Κώδικα. Σύμφωνα με το δικαστήριο, έπρεπε να παύσει υφ’ όρων η ποινική δίωξη, καθώς με το νόμο 4411/2016 εξαλείφεται το αξιόποινο των πλημμελημάτων που τελέστηκαν μέχρι τις 31.3.2016, κατά των οποίων ο νόμος απειλεί ποινή φυλάκισης μέχρι δύο (2) έτη ή χρηματική ποινή ή και τις δύο ποινές.

Το αδίκημα της απλής σωματικής βλάβη με το νέο Ποινικό Κώδικα περιλαμβάνεται σε αυτά, με αποτέλεσμα να λήξει η δίωξη για το χρυσαυγίτη βουλευτή. Από την πλευρά του, ο πρώην δήμαρχος της Αθήνας, που πρωτόδικα είχε δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, ανέφερε μέσω του δικηγόρου του ότι βρίσκεται στο εξωτερικό, δηλώνοντας αδυναμία να παρασταθεί σε αυτό το στάδιο στη διαδικασία.