ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέσσερις πρώην υπουργοί εξωτερικών ζητούν ενταξιακές διαπραγματεύσεις για Αλβανία και Σκόπια!

Αναγκαία κρίνουν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία τέσσερις πρώην υπουργοί Εξωτερικών.

Πρόκειται για τους πρώην υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά, της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιαννάκη Κασουλίδη, της Βουλγαρίας Ντάνιελ Μιτόφ και της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι οι οποίοι με κοινή τους δήλωση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα »ΕΘΝΟΣ» και σε τέσσερις εφημερίδες άλλων χωρών, καλούν ανοικτά τα κράτη- μέλη της Ε.Ε, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 20ης Ιουνίου, να δώσουν το πράσινο φως για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Οι πρώην υπουργοί αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην κοινή τους δήλωση ότι «η διαδικασία ένταξης στην Ε.Ε προσφέρει πολλαπλές δυνατότητες για τον εμπλουτισμό της δημοκρατίας και της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης, για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων σε κάθε χώρα».

Στο κάλεσμα που απευθύνουν στα κράτη- μέλη της Ε.Ε και κυρίως στη Γερμανία και τη Γαλλία, ζητούν να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης αναφορικά με το μέλλον της Ε.Ε και να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους».