ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα «κάψει» υπουργούς – Βιβλίο «βόμβα» γράφει η Ζωή

Με φακέλους-φωτιά για τα έργα και τις ημέρες κορυφαίων υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ και με νέες αποκαλύψεις για σειρά άγνωστων περιστατικών κατά την περίοδο που ήταν πρόεδρος της Βουλής είναι έτοιμη να απαντήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να αποτρέψει το νέο σχέδιο πολιτικής απαξίωσής της που θεωρεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη από το Μέγαρο Μαξίμου.

 

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εδώ και αρκετούς μήνες το πολιτικό και δικηγορικό γραφείο της έχει μεταβληθεί σε… κέντρο τεκμηρίωσης όλων των περίεργων και ύποπτων κυβερνητικών αποφάσεων που μπορεί να αποπνέουν οσμή σκανδάλου.

Ετσι, η ίδια, μαζί με τους στενούς συνεργάτες της, φέρεται να έχει στην κατοχή της αρκετούς φακέλους με υποθέσεις-φωτιά. Σύμφωνα με πρόσωπα που βρίσκονται στον ευρύτερο κύκλο των υποστηρικτών της, τα οποία την ενθαρρύνουν να αναλάβει άμεσα την πρωτοβουλία για την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη και «κάποιοι πολύ σύντομα θα χάσουν τον ύπνο τους».

Ηδη με την απάντηση που έδωσε στον Ν. Βούτση (περί «συνολικής καταγραφής») άφησε σαφέστατα να εννοηθεί ότι το επόμενο διάστημα θα δουν το φως της δημοσιότητας σημαντικά στοιχεία από την προηγούμενη περίοδο, ενδεχομένως και μέσα από την αποκαλυπτική αποτύπωσή τους σε ένα βιβλίο-ντοκουμέντο.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής αξιολογεί τις προσβλητικές επιθέσεις που δέχεται εκ νέου από το περιβάλλον του πρωθυπουργού στη βάση ενός καλά οργανωμένου σχεδίου, που αποσκοπεί στην πολιτική της απαξίωση και γελοιοποίηση.

Κι αυτό σύμφωνα με ρεπορτάζ των Παραπολιτικών,  προκειμένου αφενός μεν να μη βρίσκουν ευήκοα ώτα οι παρεμβάσεις της στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, αφετέρου δε διά της «μεθοδευμένης γραφικοποίησής» της να μην αποτελέσει πόλο έλξης των απογοητευμένων και «προδομένων» ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε έναν βαθμό οι υποψίες της αυτές έχουν βάση, καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου όχι μόνο έχουν προεξοφλήσει ότι θα προχωρήσει στη συγκρότηση νέου αντιμνημονιακού φορέα, αλλά και φοβούνται ότι η απόφασή της αυτή θα τύχει της επικοινωνιακής στήριξης ισχυρών εκδοτικών συγκροτημάτων και καναλιών – τα οποία στο παρασκήνιο απεργάζονται σχέδια για πτώση της κυβέρνησης. 

Δεν είναι τυχαίο ότι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού διαδίδουν δεξιά κι αριστερά ότι με τις ευλογίες των βαρόνων των μίντια επιχειρείται να στηθεί νέο αντιμνημονιακό κόμμα,για να απορροφήσει τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.