ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Να τηρηθούν τα μέτρα στα γήπεδα αλλιώς… απαγόρευση εισόδου των φιλάθλων

Αυστηρή προειδοποίηση προς τους φιλάθλους και τις ΠΑΕ για την τήρηση των μέτρων και τη χρήση μάσκας απηύθυνε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος

Ειδικότερα, ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στο Mega για την πανδημία του κορωνοϊού αναφέρθηκε στην ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας και έφερε ως αρνητικό παράδειγμα αυτό που συμβαίνει στα ελληνικά γήπεδα. «Οι περισσότεροι δεν φορούν μάσκα» σημείωσε ο υπουργός προειδοποιώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα πρέπει να επανεξεταστεί το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου των φιλάθλων στα γήπεδα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε από τους φιλάθλους να προστατέψουν τους εαυτούς τους και τις ομάδες τους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι κρίμα να μην μπορούμε να πάμε στο γήπεδο να παρακολουθήσουμε την αγαπημένη μας ομάδα και το αγαπημένο μας άθλημα εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Ας προστατέψουν όλοι και τους εαυτούς τους και την ομάδα τους» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στις εν εξελίξει ενέργειες για την αναμόρφωση της Ελληνικής Αστυνομίας τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το χρονοδιάγραμμα εφαρμόζεται πιστά.

Σημείωσε δε ότι μετά από την επάνδρωση του Κέντρου Επιχειρήσεων και τις αλλαγές στην Άμεση Δράση, ξεκίνησε σήμερα και το πρόγραμμα εκπαίδευσης 2.500 ανδρών και γυναικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Επιπλέον, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι και ο νέος κανονισμός για την επιχειρησιακή λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ είναι έτοιμος ενώ προχωρά και η διαδικασία για την προμήθεια καμερών.